Pressmeddelande 2019-06-20

LasseMaja blir följetong i Barnradion i sommar

Efter 27 utgivna deckare, fyra långfilmer, en tv-julkalender och nu senast en teaterpjäs är det äntligen dags för LasseMaja att även bli radioföljetong! I sommar hörs tre av Martin Widmarks mysterier med sommartema i Barnradion. Skådespelaren Sofia Ledarp, känd från bland annat Fröken Frimans krig och Storm på lugna gatan, är uppläsare. Premiär 22 juli i Barnradion i P4 och i appen Sveriges Radio Play.

– Oj, så roligt att LasseMaja ska bli sommarföljetong! Nu måste barnen gnugga geniknölarna extra noga för det är tre kluriga brott som ska lösas, säger författaren Martin Widmark.

Martin Widmark och illustratören Helena Willis har gett ut totalt 27 böcker om klasskompisarna Lasse och Maja som driver en liten men framgångsrik detektivbyrå ihop. Nu blir tre av dessa böcker radio för första gången: Brandkårsmysteriet, Fotbollsmysteriet och Galoppmysteriet.

– LasseMaja är spännande böcker med smarta mysterier att lösa – perfekt sommarlovslyssning helt enkelt! Vi är jätteglada att Martin Widmarks och Helena Willis böcker nu för första gången ska höras i Barnradion, säger Linda Belanner, exekutiv producent.

LasseMaja har premiär 22 juli och sänds vardagar kl 18.43-18.55 under tre veckor. Programmen kommer även att finnas som podd i Sveriges Radio Play samt på sverigesradio.se/lassemaja från och med den 22 juli, då alla avsnitten släpps digitalt.

Högupplösta pressbilder
Sofia Ledarp läser berättelser ur LasseMajas detektivbyrå i Barnradion. Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio
Bild 1
Bild 2
Bild 3

LasseMajas detektivbyrå i Barnradion: Brandkårsmysteriet, Fotbollsmysteriet och Galoppmysteriet.

För mer information, vänligen kontakta:
Linda Belanner, exekutiv producent Barnradion
linda.belanner@sverigesradio.se
070 981 68 62

Maria Lekteus, kommunikationsansvarig
maria.lekteus@sverigesradio.se 
073 712 32 21

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista