Sveriges Radio i Almedalen 2019

Välkommen till seminarium om Brexit, EU-valet och medieklimatet

Välkommen till Almedalens mest intressanta samtal om medier och journalistik. Seniora representanter från fyra av Europas ledande medier diskuterar hur väl radio, tv och tidningar bevakade Brexit och EU-valet och ger sin syn på dagens europeiska medieklimat. Media är välkomna till seminariet och kontakta oss gärna för intervjuförfrågningar med seminariedeltagarna. Under veckan sänder också flera av Sveriges Radios program live från Almedalen.

Under det senaste året har Europas medier haft stort fokus på Brexit och vilken effekt Storbritanniens utträde ur EU får på EU:s kvarvarande 27 medlemsländer. Medierna har också intensivt bevakat vårens EU-val, som av många har kallats för ett värderingsval och setts som ett ödesval för Europas framtid. Det europeiska valdeltagandet ökade för första gången i årets val. Vilken roll har medierna i den ökningen? Hur påverkar dagens allt mer polariserade europeiska medieklimat journalisters möjlighet att göra sina jobb? Har de populistiska strömningarna i Europa förändrat mediernas arbetsvillkor? Kan journalister obehindrat utföra sitt arbete eller har den allmänna debatten blivit så infekterad av hat och kritik att de inte kan arbeta utan rädsla och tvekan?

Detta och annat diskuteras av fyra seniora europeiska medierepresentanter:

Bartosz Wieliński, utrikeschef på Gazeta Wyborcza, en av Polens största dagstidningar
Katy Searle, chef för BBC:s politikredaktion i Storbritannien
Andreas Ross, politikredaktör som bevakar europeisk politik på dagstidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung i Tyskland
Florian Eder, redaktionschef och skribent, Politico’s Brussels Playbook i Belgien

Datum och tid: onsdag 3 juli klockan 11.00-12.00 

Plats: Wisby Strand kongresscentrum (Lokal Viklau), Donnersgatan 2 i Visby

Sveriges Radios vd Cilla Benkö inleder seminariet.
Moderator är Ginna Lindberg, utrikeschef på Sveriges Radio.

OBS! Seminariet hålls på engelska.

Vi har ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller.

Fotomontage: Mattias Ahlm, Ronnie Ritterland, Agencja Gazeta, F.A.Z., Politico, BBC

Sveriges Radios scenprogram i Almedalen

Under Almedalsveckan sänder Sveriges Radio alla tal och har dessutom utfrågningar med talarna varje dag i P1-morgon och P4 Extra. Dessutom sänds Studio Ett, Det Politiska Spelet, Nordegren & Epstein och Tankesmedjan i P3 på Sveriges Radios scen.

Plats: Donnerska husets innergård, Donnersgatan

Programmet uppdateras löpande här. 

Kontakt för ytterligare information och intervjuförfrågningar för seminariedeltagarna: Claes Bertilson, presschef, mobil: 070-327 7807 eller e-post: claes.bertilson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista