Pressmeddelande 2019-08-24

Tim Lööv vinnare av P4 Nästa 2019

Tim Lööv och låten ”All I need is you” vann P4:s rikstäckande musiktävling P4 Nästa. Vinnarlåten togs ut i P4 Kronobergs deltävling och kommer att spelas regelbundet i P4. Amanda Aasa, framröstad av P4 Västernorrlands lyssnare, fick erbjudande om att medverka i Melodifestivalen 2020.

– Jag kör ett småländskt wooohooo! Detta känns fantastiskt! Det viktigaste för mig i musiken är glädjen, säger en lycklig Tim Lööv, vinnare av P4 Nästa 2019.

Tim Lööv med låten "All I need is you" vann idag den i P4 direktsända riksfinalen av P4 Nästa där de åtta finalisterna spelade sina låtar live inför publiken på Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress.

Amanda Aasa fick en separat bonusmöjlighet att medverka i Melodifestivalen 2020 med motiveringen: "Med ett personligt uttryck och en självklar plats i det musikaliska landskapet 2020 har P4 Nästas jury beslutat att erbjuda platsen i Melodifestivalen till: Amanda Aasa."

Programledare för P4 Nästa-finalen 2019 var Titti Schultz och Josefin Johansson.

Vinnaren Tim Lööv
Tim Lööv sysslar med musik så ofta han hinner och kan. Jobbar som musiklärare på dagarna, skriver låtar på kvällarna och spelar ute på helgerna. Det är inte första gången som Tim medverkar en final i P4 Nästa. Han vann till och med 2015 års upplaga av den lokala finalen i P4 Nästa Kronoberg. I år ställde han upp med den egenskrivna låten "All I need is you" som riktar sig till lite yngre och modernare lyssnare, enligt honom själv.

Amanda Aasa till Melodifestivalen 2020
Amanda Aasa har bland annat varit förband till artister som Miss Li, Dotter och Den svenska björnstammen. Under 2018 spelade hon på flera festivaler. Amanda tog sig vidare till riksfinalen i P4 Nästa efter att ha vunnit delfinalen i P4 Västernorrland med låten "Gå hem". Text och musik: Amanda Aasa, Siri Jansson och Erik Grahn.

Sveriges största musiktävling
P4 Nästa är Sveriges största musiktävling för låtskrivare, artister och ny musik. Under våren och sommaren skedde lokala P4-finaler av P4 Nästa inför publik. I samband med de lokala finalerna avgjorde jurygrupper tillsammans med publiken via röstning vilka bidrag som blev lokala vinnare. Därefter valde en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Då inleddes också publikröstningen inför riksfinalen. Finalisterna tävlade och uppträdde live i direktsändning i P4 från Linköping Konsert & Kongress i samband med Stadsfesten i Linköping. Den vinnande låten kommer spelas regelbundet en period i Sveriges största radiokanal P4.

Juryn bestod av Sveriges Radio P4:s musikredaktörer Germund Stenhag och Rita Jernquist, Svensktoppens och P4 Musiks programledare Carolina Norén, programledare Michael Cederberg, tävlingsproducenten Karin Gunnarsson från SVT/Melodifestivalen och juryns ordförande Maths Broborg.

Mer information om P4 Nästa finns på: www.sverigesradio.se/p4nästa

Pressbilder:
P4 Nästa-finalen 24 augusti 2019: https://pressbild.sverigesradio.se/p4nasta2019/

För mer information, vänligen kontakta:
Maths Broborg, projektledare Sveriges Radio
070-624 56 44
maths.broborg@sverigesradio.se

Susanna Mörner, pressansvarig Sveriges Radio
070-083 97 37
susanna.morner@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista