Pressmeddelande 2019-08-29

Nytt program letar svar på stora och små frågor på finska

Måndagen den 2 september startar ett nytt finskspråkigt program där programledarna Jorma Ikäheimo och Matilda Peltonen letar svar på livets små och stora frågor med fokus på kultur och samtida fenomen. Premiärsändningen tar upp ämnet manlig vänskap.

– Jag vill reda ut begreppet bromance och veta varför män ofta är mer ensamma än kvinnor. Därför möter jag ett konstnärskollektiv som består av 12 män som ritar tillsammans. De har olika bakgrund och är i olika åldrar. Jag är nyfiken på vad männen i det finska konstnärskollektivet Ilomiehet betyder för varandra, säger Matilda Peltonen.

– Jag vill även veta vilken betydelse alkohol har för den manliga vänskapen, säger Jorma Ikäheimo.

Programledarna ser fram emot att fördjupa sig i olika ämnen som de är nyfikna på.

– Det kan bli allt från världspolitik till lite udda sverigefinska fenomen som karaokekryssningar på Östersjön, säger Jorma Ikäheimo.

Ikäheimo & Peltonen sänds måndag till torsdag kl 13.00-13.50 i P2 (P6 i Stockholm) och finns givetvis även i appen Sveriges Radio Play och på sverigesradio.se/sisuradio, från 2 september.

Pressbild:
Jorma Ikäheimo och Matilda Peltonen Foto: Mikael Grönberg / Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:
Producent: Riitta Niemi, tel 073-328 09 27, riitta.niemi@sverigesradio.se
Programchef: Helena Huhta, tel 073-7128643, helena.huhta@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista