Pressmeddelande 2019-09-18

Godnattsagor för rebelltjejer med elva kända svenska skådespelare och artister

Idag har den populära barn- och ungdomsboken Godnattsagor för Rebelltjejer premiär som podd på svenska! Boken om kända och mindre kända kvinnliga förebilder har rönt stora framgångar världen över. När berättelserna nu blir podd är det elva kända svenska skådespelare och artister som gör varsitt avsnitt. Först ut är Pernilla August som läser om Billie Jean King – tennisspelaren som vågade stå upp för sig själv och förändrade sporten för evigt.

– Det känns jätteroligt att presentera den här podden för den svenska publiken och jag hoppas att många hittar den och njuter av den på samma sätt som av boken! Det är väldigt ljudliga och rikt berättande livsöden och de är otroligt förtrollande. Jag vågar faktiskt påstå att även de barn som är lite ovana radio- eller poddlyssnare kommer att tycka om detta, säger Linda Belanner, exekutiv producent för Barnradion.

Först ut är Pernilla August med berättelsen om tennisspelaren Billie Jean King. I följande avsnitt hörs Sarah Klang om operasångerskan Maria Callas, Bahar Pars om miljöaktivisten Wangari Maathai, Nina Zanjani om systemvetaren Margret Hamilton, Alba August om den syriska simmaren Yusra Mardini, Cleo om sjörövaren Grace O’Malley, Jaqee om frihetskämpen Harriet Tubman, Cecilia Forss om matematikern Ada Lovelace, Maxida Märak om konstnären Frida Khalo, Sofia Ledarp om affärskvinnan Madame CJ Walker och slutligen Josefin Nelden om spionen Virigina Hall.

Godnattsagor för rebelltjejer släpps varje onsdag i elva veckor med start idag, onsdag 18 september kl. 07 i appen Sveriges Radio Play eller där poddar finns.

Podden är baserad på den amerikanske podden och boken Goodnight stories for rebel girls, skriven av Elena Favalli och Francesca Cavallo.

Pressbild
Medverkande Godnattsagor för rebelltjejer
Övre raden fr. v:
Jaqee (Foto: Niklas Karpaty), Alba August, (Foto: Björn Jansson), Nina Zanjani, (Foto: Carl-Johan Söder), Cissi Forss, (Foto: Hugo Thambert) och Bahar Pars, (Foto: Alexander Donka)
Mellersta  raden fr. v:
Maxida Märak, (Foto: Janne Danielsson), Cleo, (Foto: Mattias Ahlm) och Josefin Neldén (Foto: Victor Lenken)
Undre raden fr. v:
Sarah Klang, (Foto: Jonna Spiik), Sofia Ledarp (Foto: Micke Grönberg) och Pernilla August (Foto: Alexander Donka)

För mer information, vänligen kontakta:
Linda Belanner, exekutiv producent Barnradion
linda.belanner@sverigesradio.se
0709 816862

Maria Lekteus, kommunikationsansvarig
maria.lekteus@sverigesradio.se
073 712 32 21