Karin Lindblom blir Ekots nya helg- och fördjupningschef

Karin Lindblom får i sin nya roll ansvar för flera av Ekots tyngsta program och poddar: Godmorgon Världen!, Konflikt, USApodden, Europapodden, P4 Världen, Ekots lördagsintervju och Radiokorrespondenterna.

– Det här är drömjobbet på riktigt. Det är ett fint förtroende att få arbeta med så begåvade medarbetare och starka titlar, säger Karin Lindblom.

Karin Lindblom har de senaste tre åren varit chef för Ekots digitalgrupp och har tidigare haft flera chefsbefattningar på Aftonbladet.

– Karin är en mycket driven och omtyckt chef med gedigen kunskap om såväl fördjupning som nyheter. Med sin digitala kompetens kommer hon att kunna utveckla programmen och poddarna och på så sätt nå ännu fler nya lyssnare, säger Klas Wolf-Watz, publiceringschef på Ekot.

Karin Lindblom tillträder den nya tjänsten i mitten av oktober. Tidigare chefen Nina Benner blir producent på God morgon Världen!.

– Nina Benner är en av Sveriges bästa radioproducenter och jag är väldigt glad att hon är kvar i gruppen, säger Karin Lindblom.

Foto: Karin Lindblom
Fotograf: Micke Grönberg/Sveriges Radio

För mer information och intervjuer: Klas Wolf-Watz klas.wolf-watz@sverigesradio.se  eller Karin Lindblom karin.lindbom@sverigesradio.se , båda nås på telefon via växeln: 08 – 784 5000