Pressmeddelande 2019-10-04

Sju timmar dansmusik live i P3 och BBC med Rebecca & Fiona, Jax Jones m.fl.

BBC tog initiativet, åtta europeiska radiobolag deltar och P3 tar hand om timme två av den sju timmar långa livesändningen som kommer att nå 18 miljoner lyssnare. ”Europe’s Biggest Dance Show” sänds fredag 11 oktober kl. 20.00. Under P3:s timme får programledaren Samir Yosufi sällskap av Rebecca & Fiona, tillsammans zoomar de in på och lyfter svensk dansmusik.

– Sju timmar dans i P3 känns som en dröm för ett fan av klubbmusik som jag. Det här kommer bli en lyxig djupdykning i den euroepiska elektroniska musiken och det ska bli extra kul att få visa upp den svenska scenen för våra europeiska grannar, säger P3:s Samir Yosufi.

Enligt BBC är detta den största dansshowen någonsin. Första timmen programleds av BBC Radio 1:s Annie Mac. DJ:ar gör Jax Jones och Camelphat. Under  kvällen/natten hörs också bland andra Robin Schulz och Mike Mago.

Sändningstider P3, i FM och Sveriges Radio Play:

20.00 – BBC Radio 1 from London

21.00 – P3 from Stockholm

22.00 – 1Live from Cologne and Fritz from Berlin

23.00 – VRT Studio Brussel

00.00 – RTÉ 2fm from Dublin

01.00 – Radio France Mouv from Paris

02.00 – 3FM from Amsterdam

Pressbilder:

Samir Yosufi Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Rebecca & Fiona Foto: Daniel Diaz

För mer information, vänligen kontakta:

Tove Martin, producent
tove.martin@sverigesradio.se

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se 
070-684 18 52