Pressmeddelande 2019-11-19

Musikhjälpen 2019: Janice är årets resande reporter och Arantxa Alvarez & Aron Anderson är publikens ambassadörer

I år är det artisten Janice som är Musikhjälpens resande reporter. Janice kommer att resa till Uganda, ett land där hon också har sina rötter. Publikens ambassadörer är Arantxa Alvarez och Aron Anderson. Medan Arantxa håller sig i Västerås kommer Aron bege sig ut på en Sverigeresa och besöka engagemang runt om i landet. Musikhjälpen sänds från Stora torget i Västerås den 9-15 december.

Janice kommer som resande reporter att besöka Uganda med utgångspunkt i årets tema ”Sex är inte ett vapen”.

– Jag är så hedrad över detta uppdrag. Ser verkligen fram emot att åka till Uganda och hoppas att vi kan göra Musikhjälpen 2019 till ett riktigt bra år och att vi tillsammans kan göra skillnad, både med förändrade attityder och med konkret hjälp åt de som behöver det mest, säger Janice

Det har gått fem år sedan Arantxa Alvarez var publikens ambassadör i buren förra gången.

– Det är en magisk känsla att få förtroendet att ännu en gång vara länken mellan folkets alla engagemang och programledarna i buren. Jag vill se till så att den allra minsta byn i Sverige engagerar sig, känner sig sedda och peppade till att bidra på bästa möjliga sätt, säger Arantxa Alvarez.

Förra året åkte Aron Anderson från Umeå till Lund och besökte olika engagemang. Nu är han peppad inför årets uppdrag som består i att resa runt i Sverige och besöka engagemang på alfabetets alla bokstäver.

– Jag ser supermycket fram emot att komma och träffa just dig som gör ett engagemang för Musikhjälpen, säger Aron Anderson.

Musikhjälpen 2019 sänds 9-15 december. Från glasburen på Stora torget i Västerås direktsänder programledarna Miriam Bryant, Daniel Hallberg och Farah Abadi 144 timmar i P3 och SVT Play med bland annat livemusik, gäster och fokus på årets tema ”Sex är inte ett vapen”.

Resande reporter – Janice
Janice Kavander fick sitt genombrott år 2016 med låten Don't need som spelades mycket i P3 och hon utsågs till 2017 års stjärnskott av DN Kultur. Janice har bland annat uppträtt i Allsång på Skansen, På spåret och på P3 Guld-galan. 2018 släppte hon albumet Fallin’ up och 2019 ep:n I don’t know a thing about love. Tidigare i år kom, i samarbete med organisationen Suicide Zero, kortfilmen An ode to Andrew, som handlar om hennes pappas självmord.

Publikens ambassadör – Arantxa Alvarez
Radio- och tv-profilen Arantxa Alvarez inledde sin programledarbana 2014 i Morgonpasset i P3. Arantxa var publikens ambassadör i Musikhjälpen 2014 och hon har sedan dess bland annat jobbat med program som Idol Extra i TV4, Ridiculousness i MTV, Random Mix i SVT samt P3:s Relationsradion. Hösten 2019 hörs Arantxa i Helgen i P3.

Publikens ambassadör – Aron Anderson 
Aron Anderson har varit elitidrottare inom flera olika sporter och deltagit i fyra Paralympics. Numera ägnar han sig åt äventyr och föreläsningar. Han har bland annat bestigit Kebnekaise i rullstol, simmat över Ålands hav och skidat till Sydpolen. Aron har varit programledare för SVT:s Lilla Sportspegeln, expertkommentator i SVT under Paralympics samt Sommarpratat i P1. Han var en av publikens ambassadörer i Musikhjälpen även 2017 och 2018.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Läs mer om Musikhjälpen 2019 och årets tema här: www.musikhjälpen.se

Pressbilder:

Janice Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Arantxa Alvarez Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Aron Anderson Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Julia Blomberg, projektledare Sveriges Radio
julia.blomberg@sverigesradio.se 
076-864 07 39

Pär Nordahl, projektledare SVT 
par.nordahl@svt.se
070-884 70 70

Eva Sahlin, bitr. presschef Sveriges Radio
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52