Andreas Aspegren blir ny Product Manager på Sveriges Radio

Den 28 februari 2020 tillträder Andreas Aspegren en nyinrättad roll som Product Manager inom Sveriges Radios Produkt- och Tjänsteutveckling. Uppdraget är att driva och hålla ihop utvecklingen av de publika produkterna som SR Play, sverigesradio.se och röststyrning.

– Andreas har en lång och gedigen erfarenhet av digital utveckling inom mediebranschen, säger David Gustafsson, chef för produkt- och Tjänsteutveckling. Sveriges Radios digitala produktutveckling med ljudet i fokus kräver kompetens av det här slaget och jag är därför väldigt glad att Andreas blir en del av min ledning under våren. Med erfarenhet av produktutveckling inom publicistisk verksamhet är jag övertygad om att Andreas kommer att bidra till att vårt innehåll tillgängliggörs i allt större utsträckning digitalt till vår publik.

Andreas Aspegren har sina rötter i journalistiken och var med från början när public service digitaliserades i Sverige på 1990-talet. Han har sedan 2007 arbetat på Aftonbladet och Schibsted i många olika ledande roller som till exempel communitychef, sajtchef, affärsområdeschef, CPO och onlinechef. De senaste åren har han jobbat med att utveckla tidningarnas användarintäkter.

– Mycket tyder på att vi står inför en ljud- och röstrevolution där den skärmlösa och digitala distributionen av innehåll till publiken blir allt viktigare. Att i det läget få möjligheten att jobba på just Sveriges Radio med allt sitt kvalitativa och breda utbud känns otroligt spännande, säger Andreas Aspegren.

Kontakt för ytterligare frågor och kommentarer: David Gustafsson, nås via Sveriges Radios växel 08-784 5000 eller e-post:  david.gustafsson@sverigesradio.se och Andreas Aspegren via mobil: 0708305575