Pär Ivarsson ny chef för Ekots ekonomigrupp

Den erfarne ekonomijournalisten Pär Ivarsson blir ny chef för Ekots ekonomigrupp. Pär kommer närmast från ett jobb som ekonomireporter på Ekot, och har tidigare jobbat bland annat som producent och nyhetschef inom Sveriges Radio.

Ekonomigruppen på Ekot har i dag cirka 10 reportrar som jobbar mot Ekonomiekots fyra dagliga sändningar i P1, veckomagasinet och podden Ekonomiekot Extra samt bidrar med rapportering i Ekots övriga sändningar med ekonomiinnehåll på de digitala och sociala plattformarna.

– I Pär Ivarsson får Ekots ekonomireportrar en rutinerad arbetsledare med goda kunskaper om hur man gör lyssningsvärd och engagerande journalistik om ekonomi. Pär har också spännande idéer om hur vi kan utveckla vårt ekonomiinnehåll framåt, säger Tove Svenonius, Ekots inrikeschef.

– Jag tycker det ska bli väldigt inspirerande och roligt, och vill att vi ska fortsätta utveckla vårt nyhetsarbete, säger Pär Ivarsson.

För frågor eller kommentarer: Tove Svenonius och Pär Ivarsson nås båda via presschef Claes Bertilson, mobil: 070-327 7807 eller claes.bertilson@sverigesradio.se