• Mosesson i P1

  P1:s radarpar Thomas Nordegren och Louise Epstein är på semester. Det innebär att Radiokorrespondenterna tar över som talkshowvärdar. Först ut är Måns Mosesson och bisittaren Nadia Jebril. Måndagens premiärsändning tar upp kamp och desillusion. Hur hanterar man sin politiska besvikelse efter ett nederlag? Gäster i studion är Emma Dominguez från nätverket Alby är inte till salu som försökt stoppa försäljningen av kommunala hyreslägenheter och Karin Holmgren, Ekens vänner, som ville bevara den numer nedhuggna så kallade tv-eken utanför radio- och tvhuset i Stockholm.
  Psykolog Liv Svirsky analyserar hur man går vidare efter ett nederlag.

  Producent: Ülkü Holago

 • I dagens talkshow tar Måns Mosesson reda på varför en mamma i Falun lägger upp bilder från sin förlossning. Vad har internet gjort med oss och var drar vi idag gränserna mellan  personligt och privat? Vi diskuterar med Amir Akrouti, Gaybloggen, som publicerat sitt liv i bild och text sedan barnsben. Linda Wieland driver bloggen Gravid med diabetes och får fler läsare ju mer personlig hon är.
  Möt också superhackaren Dan Egerstad som istället exponerar sig så lite som möjligt på nätet.

  Och så kör vi rond två i kampen för att ge Måns miljöskräck. I dagens program är det miljöaktivisten Sofia Bothorp som försöker väcka hans engagemang.

  Programledare: Måns Mosesson
  Bisittare: Nadia Jebril
  Producent: Ülkü Holago

 • I sin P1-talkshow grottar Måns Mosesson idag ned sig i vad som anses vara äkta och falskt. Gatukonstnären Akay berättar om sitt stora intresse för påhittigt omgjorda varianter av kända varumärken som Dolce & Banana, Adidos och Hugo Bosk. Fågelskådaren Christian Cederroth ger en introduktion till sin subkultur. Hur bevisar han att det verkligen är en riktig svartstrupig järnsparv han har sett? Och så pratar vi med agronomen Pernilla Malmer om hur kommer det sig att ett amerikanskt storföretag precis har fått patent på broccoli? 

  Programledare: Måns Mosesson
  Bisittare: Nadia Jebril
  Producent: Ülkü Holago

 • Måns Mosesson avslutar sin talkshowvecka i P1 med att ta pulsen på svensk bidékultur med Josef Baranyi, passionerad och frustrerad bidéförsäljare. Vad hände - när och varför slutade svenskarna tvätta sig där bak med vatten? Vi stämmer av hur mycket miljömedvetenhet tidigare medverkande lyckats skapa hos SR:s ungkorre - kan hot om försämrade spermier nu få honom på nya tankar?   
  Och så får vi besök i studion av en ny stjärna på den svenska musikhimlen: rapparen Linda Pira.

  Programledare: Måns Mosesson
  Bisittare: Nadia Jebril 
  Redaktör: Ulph Nyström
  Producent: Ülkü Holago   

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista