Folkets Jussi

Jussi Björling var och är fullkomligt unik. Han var folkets och allmänhetens sångare.
1943 valdes Jussi Björling till den mest älskade rösten i svensk radio.

Under tre timmar i P2 får vi möta människor som stått Jussi mycket nära. Björn Ranelid leder programmen. I Folkets Jussi blandas välkända stycken med aldrig tidigare utgivna verk.

Läs mer om   här

Och mer om Jussi Björling i Sveriges Radio:
  

 • Måndag 27 september

  I det tredje programmet i serien om Jussi Björling möter vi Jussis barn Anders, Ann-Charlotte och Lars Björling. Tillsammans tecknar de en vacker minnesbild av sin far.

  Det är 50 år sedan hustrun Anna-Lisa hittade sin Jussi livlös i sängen på Siarö. Han blev 49 år. 
  Ann-Charlotte och Lars minns den där dagen som om den vore igår.

  Läs mer om

 • Måndag 20 sept

  I Folkets Jussi andra program möter vi Kickie Ekman. I programmet berättar hon om hur hon fick reda på att hon var dotter till Jussi Björling. Och om sitt enda möte med sin biologiska mamma.

  Jussi Björling hade fem barn. Fyra av dem hade han kontakt med under sin livstid. Ann-Charlotte, Lars och Anders växte upp med pappa Jussi. Den förstfödde sonen Rolf växte upp med sin mor men det femte barnet: Kickie Ekman bortadopterades tidigt. Kickie träffade bara sin biologiska pappa sporadiskt och då som "farbror Jussi", aldrig som pappa.

  Programmet gästas också av Raymond Björling, barnbarn till Jussi. Även han har starka minnen från en barndom som han beskriver som ett krig mellan sin far Rolf Björling och Jussis fru Anna-Lisa.

  Läs mer om

 • Ny serie om en älskad sångare

  Jussi Björling var och är fullkomligt unik. Han var folkets och allmänhetens sångare. 1943 valdes Jussi Björling till den mest älskade rösten i svensk radio.
  Under tre måndagar i P2, med start 13 september,  får vi möta människor som stått Jussi mycket nära. I Folkets Jussi blandas välkända stycken med aldrig tidigare utgivna verk.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista