Singers Studio Sweden

Följ med in i sångarverkstan tillsammans med Håkan Hagegård. Det är han som tagit initiativet till Singers Studio Sweden, ett forum där sångare får möjlighet att utvecklas. Boel Adler följer arbetet i tre program.

 • Singers Studio Sweden

  När jag berättar om vad som var tillåtet och inte tillåtet så kommer ni att tänka
  -varför berättar han det här? Det här är ju helt meningslöst, det är ju en helt annan värld
  Knut Hendriksen

  Regissören Knut Hendriksen berättar om gestiken på scenen genom tiderna, och arbetar med ett recitativ ur Mozarts Figaros bröllop tillsammans med Christopher Pedersen.

 • Singers Studio Sweden

  Singers Studio är ingen skola, ingen audition, utan en helgad plats där du får tillfälle att känna hur ditt material och ditt arbete bär inför en lyssnande församling
  Jan Ökvist

  I Singers Studio Sweden erbjuds olika typer av undervisning; lektioner, masterclass och det som kallas Singers Studio. Till denna informella spelplats tar sångarna med sig det material de vill ta sig an, och de bestämmer själva hur de vill göra det. Arbetet sker i samspel med en moderator och inför en publik som består av andra medlemmar i Singers Studio Sweden

  Det handlar om en process som startar i en själv. Jag är inte där för någon annans behov eller för att vara någon annan till lags.
  Det krävs också en del mod att hitta sin egen artistiska identitet som ingen annan får komma och göra våld på.
  AnnaKarin Ranelf

 • Seriestart: Singers Studio Sweden

  Håkan Hagegård blev känd för den breda publiken som Papageno i Ingmar Bergmans Trollflöjten i mitten av 1970-talet, och därefter har han haft en strålande internationell karriär. Nu har hovsångare Hagegård lagt sången på hyllan och ägnar sig främst åt att undervisa kommande generationer och coacha redan yrkesverksamma sångare.

  Håkan Hagegård har tagit initiativet till Singers Studio Sweden som startades i år 2010

  Singers Studio Sweden är ett forum för sångare där artistisk utveckling står i centrum, där sångaren får slipa sina verktyg och förfina sitt konstnärskap.
  Håkan Hagegård

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista