Musikal! Med Walldov & Mörck.

Musikteaterfantasten Lasse Walldov och dito primadonnan Marianne Mörck tillbringar några för- och eftermiddagar i Lasses vardagsrum i centrala Malmö för att spela in en serie i fem akter om klassisk musikal. 

  • De flesta operasångare har genom tiderna sjungit ”lättare” material för att bredda sin publik. På åttiotalet blev det nästan obligatoriskt för alla världsstjärnor att åtminstone spela in musikalsånger på skiva. Fenomenet kallades ”crossover”. Lasse Walldov och Marianne Mörck lyssnar på föregångarna till denna trend. Var det bättre förr? Definitivt mera charmigt! Producent: Thomas Lunderquist

  • Noël Coward var en brittisk gentleman och firad teaterkung som en dag tvingades inse att han var ”omodern”. En resa över Atlanten blev inledningen till en ny karriär – och en ny publik. Men denna nystart var inte helt problemfri. Musikal! med Walldov och Mörck lyssnar på Cowards ambitioner att komponera Broadway-chic på det omtumlande och galna sextiotalet.

  • Vad krävs för att skriva en musikal som floppar på Broadway? Lasse Walldov presenterar, för Marianne Mörck och lyssnarna, ett helt knippe intressanta misslyckanden och berättar vad som gick snett. Mycket av musiken är till och med riktigt bra. Men hur kan en musikal överleva med riktiga tvättbjörnar på scenen, eller en Mata Hari som kliar näsan efter att hon blivit arkebuserad?

  • Kanske är operetten död. Men två herrar i USA gjorde sitt bästa under en 70-årig karriär för att hålla genren vid liv. Deras namn: George Wright och Robert Forrest. Musiken till verk som Kismet, The Great Waltz och många fler är lånad av de stora klassiska kompositörerna. Ibland fungerar det. Ibland inte. Lasse Walldov och Marianne Mörck lyssnar och diskuterar.

  • Jerry Hermans Hello, Dolly! kröntes 1970 till Broadways mest spelade och inkomstbringade musikal någonsin. Idag är den nästan bortglömd. Musikal! med Walldov och Mörck blåser nytt liv i detta högst proffsiga och underskattade lyckopiller. Vi får lyssna på många prima primadonnor och flera europeiska inspelningar innan programmet går mot en svängig final.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista