• LJUDO

  I del 5, tema ljudkonst,möter vi konstnärerna Åsa Stjerna, Leif Elggren, Sten Sandell och Ann Rosén. Vad skiljer ljudkonst från musik? Går det att “ställa ut” ljud som om det vore bild, text, psykiska förlopp? Musik sägs förflytta oss till ett rum som inte är här, ett fiktivt rum; gäller samma sak för ljudkonst?

  Programledare Mikael Strömberg.

 • LJUDO

  I del 4, tema ljudlandskap, träffar vi landskapsarkitekterna Håkan Johnsson och Gunnar Cerwén, och prästen och publicisten Helle Klein. Kan ljud fungera som landmärken? På vilket sätt ger ljudet en identitet åt platsen? Har tanken ett ljud; är vi kanske rädda för vår inre röst?

  Programledare Mikael Strömberg

 • LJUDO

  I del 3, tema ljuddesign, möter vi författaren och journalisten Anders Mildner som nyligen skrivit boken om ljud; Koltrasten som trodde den var en ambulans, ljuddesignern Margareta Andersson och ljudbloggaren Hanna Prage.

  Programledare Mikael Strömberg.

 • LJUDO

  I del 2, tema ljudarkitektur,möter vi arkitekten Björn Hellström, tonsättaren Magnus Bunnskog, inititivtagaren till audiorama, Karin Starre, ljudkonsulten Daniel Lindforss på ÅF och ljudsimuleraren / forskaren Peter Lundén på Gösta Ekmanlaboratoriet vid Stockholms Universitet.

  Är det viktigt för oss att kunna styra och orientera oss med hjälp av hörseln? Hur påverkar man den akustiska miljön utifrån arkitektoniska och konstnärliga värderingar; dämpning, ljudtillägg, utveckling av roligare ljudmaterial?

  Programledare Mikael Strömberg.

 • Del 1

  I del 1, om stadsljud, möter vi etnologen Elin Franzén och musikproducenten Håkan Lidbo, som tillsammans har producerat utställningen OLJUD Sthlm. Och audiologen och tinnitusspecialisten Elisabeth Sjöberg, som tar hand om våra stenöron och glasöron.

  Programledare Mikael Strömberg.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista