P4 Premiärs blogg

Här bloggar P4 Premiärs redaktion under Melodifestivalen 2011.
Det blir tankar, skvaller och mycket bilder bakom kulisserna.

 • P4 Premiärs blogg

  I skrivande stund är det bara timmar kvar till vi vet vilken låt som får representera Sverige i Düsseldorf senare i vår. Ikväll avgörs Melodifestivalen 2011. Schlager-Sverige sitter på helspänn, P4 Premiär likaså. Någon som vet hur det känns är Anna Bergendahl, som vann förra året. Hon är naturligtvis på plats i Stockholm för att följa dramatiken på plats.

  Visst går det att skönja en viss spänning i både Annikas och Anna Bergendahls ögon?
  Klockan 20.00 är klockslagen för början på slutet för årets Melodifestival!

 • P4 Premiärs blogg

  Om man vrider på en vattenkran nu så tar det drygt 45 år att fylla Globen med vatten. Aningen snabbare går det för The Moniker att göra ett besök hos frisören.
  Och när P4 Premiär, som ett av få exklusivt utvalda medier, gled runt bakom kulisserna i Globen fick vi syn på, ja just det, Daniel "The Moniker" Karlsson som hade fullt upp med att få sina fjun trimmade.

  Håret har hunnit växa snabbt sen i lördags när The Moniker tävlade i andra chansen. Med kroppen är det inte lika bra ställt.
  - Det är knappt man har återhämtat sig. Jag förstod att det var många som fick champagne på sig under efterfesten, men man får skylla sig själv när man står så nära, sa Daniel.

  Hur vilt firandet blir, och vem som står för det denna vecka, får vi reda på efter lördagens tävling. Helt säkert är att P4 Premiär kommer vara på plats, och helt säkert är att vi nu är det enda mediet som i ett kort blogginlägg gått helt osökt från hårvård till analys av efterfest.

 • Nicke Borg må vara den mest tatuerade artist vi ser i årets Melodifestival, men sannerligen inte den enda. Olle i Lasse Stefanz stoltserade med sin nygaddade underarm när P4 Premiär besökte deras loge. Vem är det som fått den äran att pryda denna arm då? Jo, Elvis Presley såklart!

 • P4 Premiärs blogg

  - Det är ett citat från världens bästa låt. Things have changed med Bob Dylan, sa Sebastian Karlsson när P4 Premiär frågade om hans gaddning.
  På höger underarm har den föredetta Idol-snyggingen tatuerat in ett citat från låten:

  People are crazy and times are strange.

 • I sann grävande melodifestival-journalistisk anda har P4 Premiär vaskat fram denna bild. Ett bevis på att Brolles groupies inte enbart kids. Och ja, detta är helt baserat på en fördom om att Gerd inte är ett väldigt vanligt tilltalsnamn för unga. Så här säger wikipedia om saken.

  Gerd är ett mycket vanligt namn bland kvinnor mellan 50 och 70 års ålder, ett av de 50 vanligaste. Bland de yngre är namnet just nu ovanligt. Den 31 december 2005 fanns det totalt 24 031 personer i Sverige med namnet, varav 15 152 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 25 svenska flickor namnet, men ingen fick det som tilltalsnamn

 • P4 Premiärs blogg

  Sanna Nielsen fick en, Ola Svensson likaså och nu är det Annielas tur.
  I och med hennes medverkan i Melodifestivalen lanseras Anniela-bakelsen.
  Rabarber och jordgubbsmos, kladdkaka och vit choklad. Det är Anniela i kakform.

 • P4 Premiärs blogg

  Exklusiv. Ja det kan man minst sagt säga om den rundvandring P4 Premiär fått. Där andra medier blir stoppade, av storvuxna människor med texten "security" på ryggtavlan, får P4 Premiär strosa runt och gotta sig. Imorgon kväll uppträder Sanna Nielsen i skyhöga klackar. Vi kunde inte låta bli att smita in i hennes loge.

 • Under torsdagen landade artister, journalister och alla andra som ingår i denna cirkus som kallas Melodifestivalen. P4 Premiär är naturligtvis inkluderade, men för att inte bara dansa efter alla andras pipa tog vi en runda bakom Scandinaviums mäktiga kulisser.
  Här finns en historia som heter duga, vi fastnade särskilt för några affischer för en show som utspelade sig här... för länge, länge sedan.

  Mvh,
  P4 Premiär - med inslag av populärkultur.

 • P4 Premiär fick en exklusiv inblick när Christian Walz repade med bandet för första gången. Detta inträffade tio minuter före första övningen på stora scenen, i en källare under Scandinavium. Livet som medverkande artist i melodifestivalen är inte alltid så glamoröst som man kan tro.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista