Radiokocken Ralf Håkans recept

Ralf Håkans är en radiokock med många strängar på sin lyra. Ena dagen lagar han trerätters i kockmundering, en annan dag grillar han korv på avgasröret i blåställ.

Tisdagar ojämna veckor mellan kl 10 - 11 hör du Ralf i direktsändning. Har du något recept du vill dela med dig av? Tveka inte att skriva i kontaktrutan till höger på sidan.

 • Radiokocken Ralf Håkans recept

  Idag lagade Ralf Håkan en spagetti och köttfärssås till Estelles ära, och till alla andra prinsar och prinsessors ära också för den delen.

 • Radiokocken

  Radiokocken Ralf Håkans tog med oss ut på gården för att grilla. Det blev glaserad kyckling, entrecote, kotletter, korv, grönsaker och bakpotatis. En riktig grillfest.

 • Idag funderade Ralf Håkans hur man med goda smaker tar sig till Italien på bästa sätt. Det blir pasta med rökt fläskytterfilé i gräddsås, med en touch av våren som Ralf så delikat säger, men det är också en rätt som kan bestämmas av vad man har hemma i kylskåpet.

 • Radiokocken Ralf Håkans

  Ninni Udén och Ralf Håkans pratade och tillagade närproducerad mat, något som växer enligt Ralf Håkans. I Västmanland samarbetar idag flera småskaliga producenter av kött, ost och grönsaker m.fl. för att hitta en sund och hållbar ekonomi.

 • Radiokocken Ralf Håkans recept

  Ralf Håkans kom till radiohuset för att koka ihop något gott. Den här gången tog han med oss till Alperna för att få smaka på gulaschsoppa.

 • Förrättsvåfflor

  Våffelsmet

  5 dl vetemjöl
  2,5 msk bakpulver
  1 tsk salt
  1 msk socker
  2 dl mjölk
  3 ägg
  50 gr smör

  Topping

  Cambozola
  Färska dadlar
  Rom (kaviar)
  Tångrom (kaviar, vegitarisk)
  Creme fraish klicka uppepå
  1 Rödlök (hackad)
  Dill

 • Radiokocken Ralf Håkans

  Recept på Lammkotletter med fruktsallad á la Ralf

  2 Fikon
  1/2 Annanas
  1 hel mango
  1 hel papaya
  1 hel melon Garlia 
  100 g ärtskott
  45 gram ngefära.

  Gör en enkel sallad av frukterna

  3 lamkotletter

  Stek kotletterna
  (Ej genomstekt, lite rosa. Stekt försiktigt om du vill ha den mer genomstekt.)

  Servera!

 • Radiokocken Ralf Håkans tittade in i radiohuset och P4 Förmiddag. Den här gången bjöd han på indiskt med en svensk touch.

 • Radiokocken Ralf Håkans recept

  Julen är ju snart här och vad passar då bättre än att prata om julmat och vad vi helst har på julbordet? Samtidigt lagade Ralf Håkans senapsgriljerad julskinka.

 • Tisdag 8 november 2011

  Vår kock Ralf Håkans gjorde olika biffar av samma smet. Så här gick det till:
  2 kg köttfärs blandas. Tag 250 gram och forma till 2 hamburgare. Tänk på att platta dem ordentligt så luften försvinner. Blanda i 2 dl. ströbröd, 3 dl. vatten, salt och peppar, en lök och 6 ägg i resten av smeten. Blanda samman ordentligt. Forma 2 pannbiffar. Tag ca 4 skedar bostongurka och blanda med den överstadelen av smeten (så det inte blir bostongurka i hela smeten) och forma 2 bostonburgare. Blanda ner ett knippe persilja, fetaost och basilika och gör så många biffar det räcker!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista