Speedway

Även Artem Laguta till Valsarna

Bara ett dygn innan övergångarna i elitserien i speedway ska var klara meddelar Valsarna att lillebror Artem Laguta följer storebror Girgorij och byter från Västervik till Valsarna trots att han har kontrakt med Västervik.

Vi har inget hört från Valsarna säger Larry Carlsson vice ordförande i Västervik speedway.

Med bara ett dygn kvar tills övergångarna skall vara klara inför nästa års elitserie i speedway arbetar Västervik speedway intensivt med att komplettera sin trupp med två förare till.

Mitt i det arbetet tycks Valsarna från Hagfors  ha gjort klart med unge ryske föraren Artem Laguta som har konktrakt med Västervik en säsong till.

- Vi är överens säger Valsarnas lagledare Michael Lindh till Värmlands Folkblad. Det är inte så bråttom säger Michael Lindh hinner vi inte bli klara i tid till årsskiftet kan han ju komma in när transferfönstret öppnar igen veckan före seriestart.

Artem Laguta kommer att skrivas i farmarklubben Solkatterna första året men det lät bli debatt med Västervik igen som det blev när storebror Grigorij gjorde motsvarande klubbyte under hösten.

- Vi har kontrakt med Artem Laguta säger Västerviks vice ordförande Larry Carlsson men vi har inget hört från Valsarna om klubbyte.

Kanske kan en flytt för Artem Laguta ändå ge den plats i Västerviks trupp som är tänkt att fyllas med danske GP-föraren Kenneth Bjerre. Förhandlingar pågår in i det sista mellan Västerviks ledning och Bjerres pappa kring körning i Västervik 2010.

Bjerre som senaste säsongen körde för Dackarna har sagt att han inte kommer köra i Sverige nästa säsong men Västervik hoppas kunna använda honom främst de veckor han inte skall köra deltävlingar i GP-serien.

- Även utan Bjerre har vi ett starkt lag säger Larry Carlsson men vi behöver full trupp för att klara säsongen.

Jan Rindstig
jan.rindstig@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista