• Vill du ha lite pussar så här innan jul, så är det det här du ska bjuda på.

    Leta fram:

    4 dl mjölk
    1 dl grädde
    1 liten nypa salt
    ½ kanelstång
    ½ tesked mald ingefära
    4 matskedar muscavadosocker eller mörkt råsocker
    100 gram av en fin, mörk choklad
    lagom med vispad grädde
    lite svartpeppar

    Gör så här:

    Ta en ganska stor kastrull.
    Bryt sönder chokladen i så små bitar som du kan.Värm mjölken och grädden, tillsammans med saltet, kanelen, ingefäran och sockret i kastrullen.

    Vispa hela tiden annars kanske det bränner fast och då blir det nog inga pussar.
    När det hela har blivit aj-varmt, så tar du av kastrullen från värmen och rör ner chokladen så att den blandar ut sig ordentligt.

    Fiska ur kanelstången och ge den till katten (inte för att katter gillar kanel, men något ska den väl ha).
    Häll upp i två snygga glas eller koppar. Vispa lite grädde och klicka på toppen. Strö ytterst lite svartpeppar överst, bara så att det kittlar lite i läpparna när man smakar på grädden. Servera till den som du vill ha pussar av. (Kan lätt bli fel här om hemska moster Sture kommer förbi och dricker av chokladen först..) Pussas.

  • 10 små pannkakor

    Alla utedagars favoritmat. Underbar matsäck att ätas med flytande honung i närheten av en isig pulkabacke.

    Leta fram:

    2 ägg
    2 dl mjöl
    4 dl mjölk
    2 bananer
    1 äpple
    ½ dl konc. Äppeljos
    ½ dl konc. Apelsinjos
    ½ msk gurkmeja
    ev. lite råsocker
    en gnutta salt

    Gör så här:

    Mosa bananerna och riv äpplet, blanda ihop allting och stek dem som du brukar steka pannkakor fast lite mindre. Låt gärna svalna innan du äter, annars kan de lätt vara lite klibbiga. Helt otroligt goda!!!

  • Från Oskar

    Kan du steka pannkakor? Du kan du också fixa Oskars smarriga chokladpannkakor!

  • Från Elin i Slite

    Elin delar med sig av ett enkelt äppelrecept som du lätt kan fixa som mellanmål eller en liten efterrätt.

  • Från Paloma i Sundbyberg

    Crepes är ungefär som pannkakor fast med någon god fyllning i. Man kan göra dem matiga eller efterrättiga. Paloma bjuder på ett recept på matiga crepes med ost och skinka, smarrigt!

  • Från Jakob i Lund

    Jakob tipsar om sin bästa snabbaste pasta - Diablopasta. Och diablo betyder djävul på spanska så man kan nog gissa att den här pastan är het som bara... mat för den modiga alltså!

  • Från Josefin i Arboga

    När det är kallt ute är det gott med en värmande soppa och Josefin tipsar om ett sopprecept som de flesta klarar av att göra. Bjud en kompis så kan ni hjälpas åt att diska sen!

  • Från Sanna i Vällingby

    Sanna delar med sig av ett recept på hennes egen speciella dricka som hon kallar cocktail (fast det är ungefär som smoothie hälsar hon). Tack Sanna!

  • Från Elsa i Linköping

    Det är precis såna här recept man behöver när man är hungrig och vill äta något gott till middag som går snabbt att göra. Vegetariskt är det också, jojomensan.

  • Från Allie i Borlänge

    Fruktsallad är fräscht och gott, på julen och annars också. Allie har skickat in ett recept på fruktsallad med vaniljyoughurt. Prova!

  • Från Sara i tidaholm

    Det här receptet från Sara låter verkligen smaskigt. Läs själva: aprikoser, dumlekolor och jordnötter, mmm! Och julgodis är en himla bra grej att ge bort så det här är faktiskt ett bra julklappstips också.

  • Från Felicia i Haninge

    Här kommer ett enkelt kakrecept från Felicia. Havregryn, smör och socker är det enda du behöver - sen är det bara att sätta fart!

  • Från Elvira i Bromma

    Marshmallows är ju fluffigt och gott, men Elvira i Bromma vet hur man gör dem ännu godare!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista