• Filmfestivalen i Cannes börjar lida mot sitt slut och i helgen delas priserna ut, redan ikväll det för Un certain regard och på lördag Guldpalmen. På plats finns Kinos Saman Bakhtiari och Jenny Aschenbrenner.

  • Saman Bakhtiari och Jenny Aschenbrenner om dagens höjdpunkter i Cannes. Saman har äntligen knockats efter några sega dagar i Cannes - av Xavier Dolans Mommy, om en adhd-pojke och en mamma som gör vad hon kan för sin son. Jenny har vandrat genom öknen på jakt efter ett bättre liv i Europa med två afrikanska flyktingar i Boris Lojkines Hope. Och så har Saman gjort sin första framgångsrika kändisspotting.

  • Nu A-märks Cannes festivalen. Samtliga filmer i de två officiella tävlingskategorierna samt i sidoserierna kritikerveckan och Directors fortnight utsätts för Bechdel-testet för att se om där finns två namngivna kvinnor som i någon scen pratar med varandra om något annat än män. Den svenska initiativtagaren Helen Granqvist, ordförande för Wift Sverige, berättar att det var rätt lätt att få med franskt filmfolk på tåget.

  • Saman Bakhtiari och Jenny Aschenbrenner pratar om dagens upplevelser. Jenny har börjat sin första dag med att bland annat se en film om en lesbisk polis och en flicka som hon tar hand om i sydkoreanska "Dohee-ya". Saman har kollat på "Titli", en indisk film om den yngste av tre bröder och hans kamp för att bryta sig loss från deras kriminella livsstil samt träffat den franska regissören Pascale Ferran.

  • Saman Bakhtiari och Roger Wilson i sin sista gemensamma pod från filmfestivalen i Cannes. I dagens podradio handlar det om kvinnor som blir fåglar och spanska skådespelare som pratar norrländska. Och så dyker producenterna Ulph Nyström och Jenny Aschenbrenner upp, redo att sätta tänderna i Cannes.

  • Igår var det världspremiär för Ruben Östlunds "Turist" på filmfestivalen i Cannes. Det är Östlunds tredje film i Cannes och den har väckt ovanligt positiva reaktioner hos både publiken på plats och bland recensenterna i branschtidningarna. Kulturredaktionens Saman Bakhtiari och Roger Wilson rapporterar från Cannes, där bland annat en av filmens huvudrollsinnehavare, Johannes Bah Kunke, andades ut efter premiären: "Det kändes som att det var ett fantastiskt mottagande".

  • Saman Bakhtiari och Roger Wilson sammanfattar sina intryck från filmfestivalen i Cannes. I lördagens podradio diskuteras bland annat filmerna White God, Gett, Band de Filles, National Gallery och Catch me daddy. Dessutom söker vi ett svar på varför alla tror att Saman är någon annan som de känner, hur det var att möta Spandau Ballet och varför det är så tryckt stämning på svenska presskonferenser nere i Cannes.

  • Saman Bakhtiari och Roger Wilson berättar om sina intryck och upplevelser under filmfestivalen i Cannes. I dagens podradio handlar det om manliga konstnärsmyter och religiös fundamentalism efter visningarna av Mike Leighs nya film Mr Turner och Timbuktu av Abderrahmane Sissako. 

  • Som vi har hört här i Sveriges radio under dagen har den Oscarsbelönade filmaren Malik Bendjelloul avlidit, 36 år gammal. Hans familj uppger för Ekot att han tog sitt eget liv. Kollegor och filmare från hela världen har hyllat den svenske dokumentärfilmaren, vilket vi rapporterat om löpande. Kulturkorrespondenten Roger Wilson befinner sig på filmfestivalen i Cannes, som drar igång i dag. Hur är reaktionerna där?

  • Saman Bakhtiari och Roger Wilson summerar sina intryck från filmfestivalen i Cannes. Tisdagen är förberedelsedag, så årets första festivalpod blir lite av en teaser. Bland annat berättar Roger om den glada överraskningen vid ackrediteringsdisken och Saman om sin ambition att lajva festivaljury.