• I ett hotell i centrala Stockholm finns en bar. Här är allt gjort av is. Bord, stolar, bardisken och glasen man dricker ur. För att kunna vistas i baren så måste alla som är här ha på sig en värmetäckande poncho gjord av material som skyddar mot extrem kyla. Med pälskrage och och handskar. 

  Nu är planen att den här baren ska på export utomlands. Iskonceptet ska säljas till Kina. En grupp på 30 intressenter är på besök och ska snart få uppleva baren på riktigt. Och han som ska presentera baren är managern Erik Marklund. Just nu är han i isbaren och gör i ordning för besöket. För honom är det en viktig dag.

  Kvällens vykort från isbaren heter "Den stora presentationen". Skickat från Verklighetens Danjel Nam.  • Det var för en vecka sedan som de av en slump träffades för första gången. Nu ska de ses igen, på samma tid och på samma plats.

  Det är dags för Vykortet från Verkligheten. En plats, ett tillfälle och kvällens vykort heter "En date?". Skickat från Verklighetens Danjel Nam.  • Ikväll fortsätter vi Sveriges radios tema om minoritetssatsningar och i Verkligheten tittar vi på hur minoritetssatsningar fungerar i praktiken och den publik som möter den.

  I vykortet från Verkligheten är vi på den statliga myndigheten "Forum för levande historia", där tre konstnärer utifrån en rapport om intolerans mot fem minoritetsgrupper i Sverige, däribland romer, fritt har fått tolkat denna intolerans i fyra olika konstverk under namnet PK. Utifrån attitydsrapporten framgår det att romer är den minoritetsgrupp idag som sticker ut mest negativt.

  Gymnasieelever besöker nu utställningen och genom en workshop tillsammans med en pedagog på myndigheten, diskuterar de om konstverken. Bara det att inget av verken handlar specifikt om romer.

  En plats, ett ögonblick och kvällens vykort har rubriken: "PK, en statlig satsning". 
  Skickat från Verklighetens Danjel Nam. • Vykortet från Verkligheten. En plats, ett ögonblick och ikväll under en konstprocess på Konstfack i Stockholm. Kvällens vykort heter: "Att skapa ett konstverk". Skickat från Verklighetens Danjel Nam. • Vykortet från Verkligheten. Ikväll från en läsestund på Dalens sjukhus för strokepatienter.

  En plats, ett ögonblick och kvällens vykort heter: "Giftas". Skickat från Verklighetens Danjel Nam. • Vykortet från Verkligheten. Ikväll i ett radhus på den skånska slätten. En plats, ett ögonblick och kvällens vykort heter: "Vid lunchbordet". Skickat från Verklighetens Danjel Nam. • En plats och ett ögonblick. Klockan är halv elva på kvällen. Fyra vänner är på väg ut. Och det är fest i Folkets park.

  Ikväll ger Verklighetens Danjel Nam dig vykortet från Verkligheten. 

   

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista