• Belfast: Sunday Happy Sunday  Det är söndag kväll, galan ska precis börja. Utanför arenan står nu hundratals tjejer och killar och skriker för att hålla sig varma. 14 åriga Shannon Cunningham är en av dem och hon har en biljett in. Men hon har fastnat i biljettkontrollen. Man måste nämligen vara 16 år för att komma in och Shannon har ett falskleg. Hur ska det gå för Shannon?


  Samtidigt ska scenbyggaren Darrell gå på sitt pass och jobba natt. För när galan är över, så är det han som river scenen.   

  Vi sänder den sista delen i serien "Belfast: Sunday Happy Sunday". För ikväll är det gala i Belfast!

 • Belfast: Sunday happy Sunday  För att få gå på MTV-galan måste man vara minst 16 år gammal. Shannon Cunningham är bara 14 år. Men ingenting kan stoppa henne när hennes idol och förebild, Lady Gaga kommer till stan. Hon måste vara där.


  Ikväll följer vi Shannon Cunningham, eller Shannon Gaga på en resa genom det nya Belfast. En stad som gått från terrorbombningar till någonting helt annat. Det blir drömmar, fejk-leg och tårar i denna berättelse om Belfast –  en stad som försöker att resa sig. 

 • Sunday happy Sunday  I många decennier har Nordirlands huvudstad Belfast enbart förknippats med jobbigheter: bilbomber, utbrända hotellobbys, pansarvagnar på gatorna,  IRA, prickskyttar, blod och död. Konflikten mellan protestanter och katoliker har offrat tusentals människoliv.

  Nu när det är fred står stadens politiker inför en rejäl utmaning. De måste förändra världens bild av Belfast – från Sunday Bloody Sunday, till Sunday Happy Sunday. 


  Verkligheten är med när EMA, ett av världens största musikarrangemang, går av stapeln i staden. Ikväll får du följa med backstage och träffa scenbyggaren Darrell Johnston, som är långt ifrån säker på att just ett musikjippo är vad som krävs för att hans hemstad ska resa sig från sin historia.

 • Belfast: Sunday happy Sunday  På den röda mattan utanför arenan glittrar kändisarna ikapp med varandra: Kate Perry, Coldplay, David Hasselhoff, Justin Bieber. Fotograferna klänger på varandras ryggar och sträcker upp sina objektiv i luften, reportrarna skriker sig hesa för att överrösta varandra.Ett av världens största musikarrangemang, MTV:s European Music Awards, ska precis gå av stapeln – i en stad som knappast är känd för glam och glitter.


  I tre decennier var Nordirlands huvudstad Belfast ett ställe där hotellobbys exploderade, bilar stacks i brand och militär sköt ihjäl civila demonstranter på gatorna. Världen såg på medan protestanter och katoliker dödade varandra i en bitter politisk uppgörelse med rötter ända ner i 1600-talet. Att gå ut och handla mjölk var i många områden livsfarligt. 

  Nu är det fred, och Belfasts politiker och invånare försöker ivrigt förändra bilden av sin stad. De gör det genom att bjuda in Lady Gaga. 

  Hela den här veckan är Verkligheten i Belfast, i en stad och ett land som långsamt håller på att resa sig från sin trasiga historia.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista