• Lollo har tagit droger sedan hon var tolv år gammal. För en månad sedan bestämde hon sig för att lämna gatan, hemlösheten och drogerna. Nu är hon 18 och har flyttat in på Lilla Gungan. Men kampen för att hålla sig ifrån drogerna är svår och ovissheten tär på henne. Hon är i Socialtjänstens händer, det är de som bestämmer om hon får bo kvar.

  Hör den tredje och sista reportagedelen när Verkligheten besöker Lilla Gungan och följer ungdomarnas kamp att komma tillbaka i samhället. I sista programmet blir det knark, barndomsminnen och längtan efter ett hem. 

  Reporter är Magnus Arvidson. • Ikväll berättar en av killarna i huset om sitt före detta liv som våldsverkare, ett liv som på många sätt symboliserar det som brukar kallas för det meningslösa gatuvåldet. Men han var inte offret, utan gärningsmannen. För ett år sedan dömdes han för flera fall av misshandel, våld mot tjänsteman och grov misshandel. Han var arton år när rätten dömde honom till tio månaders fängelse. 

  Nu är han ute i friheten och försöker undvika att starta nya bråk på gatan, men det är inte lätt. Längtan efter våld finns kvar och blodiga minnen från slagsmål gör sig påminda i drömmar på natten. 

  I tre program flyttar Verkligheten in på Lilla Gungan och följer ungdomarnas kamp att komma tillbaka i samhället. I det andra programmet handlar det om våld och sökandet efter ett svar - varför dras jag till bråk? Varför slår jag andra?

  Reporter är Magnus Arvidson • Sex ungdomar som kommer direkt från fängelse och gatan har placerats i en stor villa i Enskede – Lilla Gungan. Nu ska de klara av att leva tillsammans och hålla sig ifrån droger och kriminalitet. Huset drivs av XCONS, en ideell förening som består av före detta kriminella och drogmissbrukare i syfte att hjälpa andra som vill förändra sitt liv.

  I tre program flyttar Verkligheten in på Lilla Gungan och följer ungdomarnas kamp att komma tillbaka i samhället. I första programmet blir det tårtkalas, paintball och återfall.

  Reporter är Magnus Arvidson.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista