• revolutionens riktiga förlorare  Han är inte rädd, och han har heller aldrig varit rädd för Khadaffi. Tvärtom, så har han fått träffa honom, i egen hög person. Anders Nilsson är den svenske företagaren i Benghazi, som borrar brunnar efter vatten och som vägrar fly landet, Libyen. 

  I Verkligheten ikväll: Svensken i Benghazi, sista delen.

 • revolutionens riktiga förlorare  I Verkligheten ikväll: vi zoomar in på de som revolutionen glömde. Det handlar om Libyens nästan två miljoner flyktingar.

  Vi fortsätter berätta historien om Meryl och Anthony. Båda var utlänningar som arbetade i Libyen och som nu tvingats fly. Det kommer handla om den farliga båtfärden, om att förlora allt och att stå inför en helt oviss framtid. 

 • revolutionens riktiga förlorare  Hur hamnar två lybiska flyktingar i en semesterby i norra Italien?

  Meryl och Anthony är två av de nästan två miljoner människor som har kommit från andra länder till Libyen för att arbete i hopp om en ljusare framtid. Meryl, med föräldrar från Pakistan är till och med född i Khadaffis hemstad och Anthony kom till Libyen redan som 16-åring.

  I hela sina liv har Meryl och Anthony levt olika liv – hon som IT-tekniker på ett multinationellt företag, han som fabriksarbetare. Idag står de på samma plats, utblottade i en semesterby i norra Italien. Det var hit fiskebåten från Libyen tog dem.

  I verkligheten ikväll fortsätter vi att berätta om de invandrade arbetarna i Libyen – revolutionens riktiga förlorare.

 • Revolutionens riktiga förlorare  Efter den arabiska vårens folkrevolutioner, finns många glada vinnare. Regimerna i Egypten, Tunisien och Libyen är de som har haft makten och är idag de uppenbara förlorarna. Men det är inte hela sanningen. 

  Denna vecka i Verkligheten kommer vi se närmare på de för oss osynliga förlorarna med fokus på Libyen. Vi pratar inte om Khadaffi och hans familj, utan de uppemot två miljoner invandrade arbetarna. De som nu tvingats lämna allt de äger och fly, från såväl beväpnade rebellstyrkor, som Khadaffis anhängare. 

  De är de riktiga förlorarna, samma människor som är för bara några månader sedan tjänade det libyska landet. Många har nu flyttat hem igen. Men en del hamnar på flykt. Vad händer med dem som inte kan återvända till sina hemländer? 

  Men ikväll börjar vi med en av de få utlänningarna som valde att stanna och fortfarande är kvar i Libyen. Du träffar svensken i Benghazi – Anders Nilsson. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista