• Ett alldeles vanligt dubbelliv IV

  André lever ett dubbelliv, med jobb och förtroendeuppdrag på dagen men tar droger på kvällen. Det är ett rätt typiskt liv för en missbrukare – för de knarkare du ser på gatan är bara en bråkdel.  

  I tre avsnitt har du följt samtalet med André hemma i lägenheten. Där myntsamlingen finns. Där knarket finns. 

  Nu har det gått ett halvår. Då var han hög och ville sluta, men visste inte hur. I vilket läge är André nu? Vad har hänt sen dess? Är han nykter när de träffas? 

  Det ska bli ett samtal om drömmar – och det stora dilemmat. För det som gör att André på flera sätt kan leva ett normalt liv är också det som gör att han kan fortsätta knarka: jobbet. Till sist tar sig André ut ur lägenheten, ut ur bubblan och ut i den stora verkligheten – för att leta efter sin katt.

 • ETT ALLDELES VANLIGT DUBBELLIV 3

  I fyra avsnitt följer du "André" under rubriken "Ett alldeles vanligt dubbelliv". På dagarna har han en ansvarsfylld position på sitt jobb. På kvällarna samlar han på gamla mynt – och knarkar. Men det är det ingen som vet. 

  André beskriver det som att han lever ett dubbelliv. Han har allt att förlora på att det skulle komma ut – och allt att vinna på att sluta. Men varför gör han det då inte?

 • Ett alldeles vanligt dubbelliv II

  En hemlös trashank i en trappuppgång som skjuter heroin? Glöm det. Bilden av knarkaren stämmer inte med verkligheten. För de allra flesta syns inte – de lever ett dubbelliv.

  I Verkligheten ikväll fortsätter samtalet med André. På dagarna är han framgångsrik på jobbet och har förtroendeuppdrag. Efter jobbet: knarkare.

  I kvällens program surfar André ut på nätet och letar efter droger, nästan hur lätt som helst. Men en gång var han faktiskt drogfri, när han var tillsammans med den som nu är Andrés ex. 

  Alla delar av Ett alldeles vanligt dubbelliv

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista