• Högskolan

  Högskolan på Gotland erbjuder i år 16 sommarkurser. Många av kurserna är återkommande och mycket populära. Bland annat drog en kurs i ledarskap omkring 1 500 sökande förra året.

 • Patentbesvärsrätten

  Almedalsveckan är ett varumärke som Region Gotland får behålla, har Patentbesvärsrätten beslutat. Ett Visbyföretag tyckte inte att Almedalsveckan skulle få vara ett registrerat varumärke, men fick inte inget medhåll hos Patientbesvärsrätten.

 • Nu har de politiska partierna på Gotland beslutat hur Sverigedemokraterna ska kunna delta i politikerveckan i Almedalen i Visby 2011 Det sker genom att veckan utökas med en dag och Sverigedemokraterna får den avslutande söndagen som sin dag.

 • Intresset för Almedalsveckan har nu spridit sig ända till andra sidan jorden. Häromdagen besökte en delegation från den sydkoreanska huvudstaden Seoul Gotland för att få veta mer om hur Almedalsveckan fungerar. 

 • När Almedalsveckan nu är över summerar arrangörerna totalt närmare 19 000 besökare under partiledartalen. Socialdemokraternas Mona Sahlin drog störst publik, följd av Moderaternas Fredrik Reinfeldt.

 • Vi summerar och kommenterar politikerveckan på Gotland. Vilka lyckades bäst, alliansen eller de rödgröna och har det klarnat om vilka frågor som kommer att avgöra valet i höst?

 • Nu träder Fenomenalens verksamhetsledare Lisa Johansson fram och "tar på sig" att Fenomenalen var en av de aktörer som hängde upp 5 000 äpplen i Almedalens träd.

 • Almedalsveckan flyttade tillfälligt till Nyhamn i Lummelunda, där tidigare statsministern Ingvar Carlsson (S) tog emot en hord av journalister som bussats dit från Visby. Journalisterna fick en presentation av den rödgröna oppositionens program för den svenska vården.

 • ALMEDALSVECKAN

  Feministiskt initiativs bränning av 100 000 kronor i Almedalsveckan i Visby för att belysa löneskillnader mellan män och kvinnor, har väckt uppmärksamhet i stora delar av världen.
  Nyheten förmedlades av många internationella nyhetsbyråer som Reuters, brittiska BBC och franska AFP, rapporterar TT.

 • En kampanj som ingår i Almedalsveckan har nu polisanmälts. Någon har hängt upp femhundra äpplen i flera träd i Almedalen.

 • ALMEDALSVECKAN

  Partiet Feministiskt initiativ (FI) eldade på tisdagsmorgonen upp 100 000 kronor på Hamnplan i Visby, som en manifestation för rättvisa löner mellan kvinnor och män. Summan, som skänkts av en pr-byrå,  motsvarar vad kvinnor i Sverige förlorar i lön varje minut jämfört med män.

 •  på Visbys gator bland annat genom Gotlands improvisationsteater som vill få Almedalsbesökare och gotlänningar att få upp ögonen för detta globala problem.

 • ALMEDALSVECKAN

  Gotlands biskop Lennart Koskinen upprörs över att Sverigedemokraterna hyrt utrymmet mitt framför Svenska kyrkans monter på Hamnplan i Visby för att debattera, ha banderoller och värva röster. Biskopen vill inte att Svenska kyrkan ska förnippas med de nationalistiska Sverigedemokraterna.

 • Ekots reporter och tidigare inrikeschef Anders Jonsson är Radio Gotlands expertkommentator under Almedalsveckan. Han har bevakat svensk inrikespolitik sedan början av 80-talet och ägnat hela sitt yrkesverksamma liv åt inriikespolitiken, bland annat som skribent i Expressen, Dagens Industri, Svenska Dagbladet. Han har också ett förflutet som chefredaktör för Dalarnas tidning.
  Nu rapporterar han för Radio Gotlands lyssnare om sina tankar och iakttagelser under partiledarnas tal i Almedalen, valåret 2010.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista