1 av 2
Thomas Nordegren. Foto: Benjamin Thorén/Sveriges radio.
2 av 2

Thomas Nordegren, programledare

Thomas Nordegren har varit utrikeskorrespondent i Washington (2003-2007) och Berlin (1997-2001) dessförinnan bl a i Helsingfors och Bryssel. Han har varit programledare och chef för P1s samhällsmagasin Kanalen och Studio Ett.

(nordegren@sr.se)

Han har vunnit priser för sina reportageserier om bl a Stjärnornas krig, Baltikums frigörelse, aids och narkotikamissbruk.  Innan han kom till Sveriges Radio arbetade han bl a som, programledare och reporter på Sveriges Television och recensent och krönikör på Dagens Nyheters kulturredaktion. Han har skrivit ett dussintal fackböcker bl a uppslagsböckerna Droger A-Ö och Encyclopaedia on Substance Abuse.  

Thomas Nordegren är född i Helsingborg. Han har sju barn. Äldste sonen Axel, 31 är bankman i Shanghai i Kina. Elin, 30 studerar psykologi i Orlando, USA. Josefin, 30 är advokat i London. Hjalmar, 20, läser till läkare i Stockholm. Theodor, 18 går i gymnnasiet.  Samuel, 11 och Isadora, 9 går i skolan. Han har två barnbarn: Sam Alexis, 3 och Charlie Axel 1 år.

Thomas  är gift med konstnären och barnboksförfattaren Anna Höglund. Figuren Kåge i hennes barnböcker om nallarna Mina och Kåge har vissa likheter med Thomas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista