Klass 9B med vänner

Följ med till Gottsundaskolan. För niorna är det slutspurt för hela grundskolan. Det händer mycket på slutet. Det stojas i korridorerna. En och annan vattenballong flyger i luften. Det är också allvar med nationella prov och slutbetyg. Och så tränas det inför niornas vårshow...

 • KLASS 9B MED VÄNNER - AVSNITT FEM

  En del var nervösa, andra var förväntansfulla. Vi ska få följa med niorna på Gottsundaskolan en sista gång i serien Klass 9B med vänner. Vi har ju följt med dem i skolarbetet, på raster, på nationella prov och så i repetitionerna inför niornas vårshow. Nu ska vi se om nerverna höll när det var dags för premiärshowen.

 • klass 9b med vänner - avsnitt fyra

  Det var spänd stämning när Viktor och Christoffer intervjuade kommunalrådet Stefan Hanna. Andra funderar på om det går att få sjundeklassarna att svara på frågor med hjälp av våld. Det är också bara några dagar kvar till premiären för niornas vårshow. Fortfarande är det saker kvar att göra.  Det krävs en del tjat för att alla ska välja sina scenkläder.

 • Klass 9b med vänner special

  Han kunde ha slutat jobba för länge sen. Stig Fredriksson är 74 år gammal och har pensionerat sig som polis. Men nu jobbar han i stället som omtyckt rastvakt på Gottsundaskolan sen 15 år tillbaks. Tidigare var han kvarterspolis i Gottsunda. Något han tycker sig ha nytta av i sitt nuvarande jobb.

 • klass 9B med vänner - ansnitt tre

  Nervös väntan på det nationella provet i matematik. Hur ska det gå? I källaren på skolan letar lärarna Linda och Sara efter kläder till vårshowen. Kan en rostbrun blus passa hippie-Barbro? Eleverna repeterar teaterscener. Eleverna i Klass 9B letar också efter personer att intervjua för undersökningar om miljöfrågor.

 • Klass 9B med vänner - Avsnitt två

  Det blir blött i korridorerna. Vattenballongkrig får personalen på Gottsundaskolan att dra djupa suckar. Skolans rastvakt Stig antecknar namnen på misstänkta ballongkastare i ett svart litet block. Det är också uppsatsskrivning - på engelska. Och drillning inför det stundande nationella provet i matte. Det handlar dessutom om att spela upp en teaterpjäs och samtidigt kolla på balklänningar i mobilen. Tiden är knapp inför premiären för niornas vårshow och lärarna är lite stressade över att manusen inte är klara.

 • Klass 9B med vänner - Avsnitt ett

  Repetitionerna för niornas vårshow drar i gång. En del vill ha större roller. Nån blir biten i korridoren. Andra skriver på ett hotfullt manus till vårshowen.
  Det är också allvar. Sista engelskalektionen innan det nationella provet. Sit down! Men varför pratas det fotboll i ena delen av klassrummet?  I ett antal reportage under vårterminens slut följer vi elever och lärare i klass 9B och deras vänner på Gottsundaskolan (sänds måndagar efter kl 17).

                             

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista