• Som 23-åring blev hon Sveriges yngsta kommunalråd. Några år senare gav hon sig in i Kristdemokraternas infekterade partiledarstrid, när hon stödde Mats Odell, som utmanade Göran Hägglund. Nu är hon en av favoriterna till att efterträda honom. Hon har fortfarande några år kvar till 30.

  Var är Kristdemokraterna på väg? Skulle hon ta partiet i en mer konservativ riktning? Ebba Busch Thor är gäst i Ekots lördagsintervju den 14 februari. Hon intervjuas av Ci Holmgren.

 • För fem år sen inrättades Skolinspektionen för att granska den svenska skolan. Enligt uppdraget ska alla elever ha tillgång till en likvärdig utbildning och Skolinspektionen skulle också bidra till förbättrade kunskapsresultat. Men skolan blir allt mindre likvärdig och kunskaperna försämras. Kan man inspektera fram en bättre skola?

  Skolinspektionens chef Ann-Marie Begler intervjuas i Ekots Lördagsintervju

 • Nästa år får avregleringarna av järnvägen full effekt. För första gången möter SJ hård konkurrens på den lönsammaste linjen, mellan Stockholm och Göteborg. Frågan är om bolaget är rätt rustat för kampen om resenärerna. Och vad händer med punktligheten och restiderna när trängseln på rälsen ökar?

  Crister Fritzson, vd för SJ, av Karin Eriksson.

 • Med knappt ett år kvar till valet har Socialdemokraterna medvind i opinionen. Men kan de behålla greppet fram till valdagen? Och hur ser hon på att också Alliansen nu prioriterar skolan framför skattesänkningar? Magdalena Andersson (S), ekonomisk-politisk talesperson, är gäst i Ekots Lördagsintervju.

 • För nio månader sen blev Maria Arnholm ny jämställdhetsminister. På 90-talet drev hon fram den första pappamånaden i föräldraförsäkringen och nu vill folkpartiet införa en tredje pappamånad. Men vad vill - och kan - hon mer göra för att lönerna mellan kvinnor och män ska bli mer jämställda?

  Jämställdhetsminister Maria Arnholm om feminism och om att driva jämställdhetspolitik med resten av Alliansen.

 • Den senaste veckan har mycket av nyhetsrapporteringen i Sverige handlat om upploppen som startade i Husby och sedan spred sig i landet. Hur vill justitieministern få bukt med problemen?

  Är alla i Sverige lika inför lagen och rättsväsendet?  Flera klagomål har till exempel riktats mot polisen för att de tagit till övervåld och använt sig av glåpord i samband med kravallerna, och i samband med debatten om polisens inre utlänningskontroller anklagades polisen för att kategorisera människor utifrån deras utseende.

 • Miljöpartiet accepterade nyligen regeringens sänkta arbetsgivaravgift för ungdomar. Vad säger det om partiets framtida samarbete med andra partier? Lyckas Miljöpartiet kombinera kampen mot arbetslösheten med en grön tillväxt i veckans skuggbudget?

  Per Bolund, Miljöpartiets talesperson för ekonomisk politik, intervjuas av Monica Saarinen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista