• Sverigedemokraterna har sedan inträdet i riksdagen 2010 hållits ute i kylan av de andra riksdagspartierna.

  Jimmie Åkesson har dock höga ambitioner med partiet. På sikt vill han att Sverigedemokraterna ska bli Sveriges största parti, med etappmålet att bli större än Miljöpartiet i valet 2014, och få ett reellt inflytande över den svenska politiken.
  Hur ska det gå till?

  Jimmie Åkesson  intervjuas av Monica Saarinen.

 • Öystein Löseth är vd för Vattenfall. Han är den som har ansvaret för företagets ansökan om att få bygga ny kärnkraft. Det helstatliga bolaget har redan satsat hundratals miljoner kronor i projektet, men kommer det verkligen att bli av?

  I åratal har Vattenfall fått kritik för de stora utsläppen av koldioxid. Över hälften av företagets energiproduktion kommer från fossila bränslen. Samtidigt ska Sverige vara helt koldioxidneutralt 2050 och tekniken för att pumpa ner koldioxid i underjorden har fortfarande inte testats i full skala. Hur ska Öystein Löseth lösa detta?

  Öystein Löseth intervjuas av Ci Holmgren

 • Trots hårt motstånd från omgivningen kom Sverigedemokraterna in i riksdagen och fick en vågmästarställning mellan blocken. Men hur har partiet egentligen påverkat svensk politik? Hör partiledare Jimmie Åkesson i Ekots lördagsintervju. Jimmie Åkesson intervjuas av Pontus Mattsson.

 • Med löften om stoppad "massinvandring" och hejdad "islamisering" kom Sverigedemokraterna in i riksdagen i höstas. Men än så länge har de andra partierna med gemensam kraft lyckats manövrera ut uppstickaren.
  Hör mannen inga andra partier ens tar i med tång.

 • Under stor polisbevakning samlas under helgen sverigedemokrater från hela landet på partiets riksårskonferens i Karlstad. På fredagen valdes Jimmie Åkesson om som partiledare.

 • Aktiesparare och bolagsstyrelser ska få större makt för att motverka nya skandaler och orimliga bonusersättningar. Det är innebörden av förslagen som regeringens förtroendekommissionen presenterar inom kort. Förtroendekommissionens ordförande Erik Åsbrink vill ändra lagen så att bolagsstämman beslutar vem som ska bli ny ordförande för företaget.

 • Situationen inom den svenska socialdemokratin beskrivs omväxlande som "kaos" och "hela havet stormar". Partiet rasar i väljaropinionen, både ledare och politik saknas och i vakuumet fram till vårens extrakongress är den socialdemokratiska debatten ovanligt öppen och frispråkig. Finns dom idéer som åter kan göra Socialdemokraterna till Sveriges självklart största parti? Vilka är dom i så fall? Ett av av dom mest framträdande namnen i den nya generationen socialdemokratiska debattörer är Marika Lindgren Åsbrink. Hon intervjuades av Tomas Ramberg.

 • Thomas Östros är en av oppositionens hårdaste kritiker av bonusar och höga ersättningar till direktörer och också Socialdemokraternas finansministerkandidat. Hur ser han på partiets trovärdighet i kritiken av giriga direktörer och vilket är hans och oppositionens alternativ till ekonomisk politik? Thomas Östros intervjuades av Inger Arenander.

 • 2 februari 2008

  Inget kärnkraftverk i Sverige bör avvecklas under nästa mandatperiod, även om socialdemokraterna vinner nästa val. Det sa socialdemokraternas nye ekonomiske talesman Thomas Östros i Ekots lördagsintervju.

 • Utbildningsminister Thomas Östros kan tänka sig särskilda jourskolor för de elever som mobbar andra eller är våldsamma. Men jourskolor ska bara vara en kortsiktig lösning och barn som mobbar måste få stöd och hjälp, det sa ministern i Ekots lördagsintervju.

   
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista