• Medan den ekonomiska krisen tycks vara på väg att lätta ska regeringspartierna enas om en budget inför nästa val. Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna har haft ovanligt tydliga krav på satsningar i profilfrågor. Moderaternas partiombud har en lång lista med önskemål på  stämman. Samtidigt ska Sverige som EU-ordförande samla till eftervård av krisen. Hur ska Borg klara alla krav? Han intervjuades av Lasse Johansson. 

  • Mikaela Valtersson, Miljöpartiets ekonomiska talesperson, är gäst i Ekots lördagsintervju den 22 augusti, när programmet startar för säsongen. Mikaela Valtersson utpekas som Miljöpartiets nummer tre efter språkrören. Hon skall på regeringens uppdrag ytterligare utreda hur invandringen av arbetskraft kan ske smidigare, en fråga hon drivit hårt mot både socialdemokrater och vänsterpartister. Samtidigt har hon som Miljöpartiets ekonomitalesperson en central roll när den rödgröna ekonomiska politiken utformas. Mikaela Valtersson intervjuades av Mari Forssblad. 

  • Lars Heikensten var tidigare chef för Riksbanken och arbetar nu vid EU:s revisionsrätt i Luxemburg. Vad gör riksbanken nu när räntevapnet nästan är borta? Hur allvarlig är egentligen krisen och vad bör göras? Är Anders Borg för snål med att satsa Sverige ur det svåra läget? Lars Heikensten intervjuades av Willy Silberstein.

  • Dramatenchefen Marie-Louise Ekman var gäst i Ekots lördagsintervju på påskaftonen. Hur kommer hennes lust och upphetsning över det nya uppdraget att märkas på Dramaten? Vilket ansvar har nationalscenen för den svenska scenkonsten och folkbildningen? Marie-Louise Ekman intervjuades av Inger Arenander.

  • Thomas Östros är en av oppositionens hårdaste kritiker av bonusar och höga ersättningar till direktörer och också Socialdemokraternas finansministerkandidat. Hur ser han på partiets trovärdighet i kritiken av giriga direktörer och vilket är hans och oppositionens alternativ till ekonomisk politik? Thomas Östros intervjuades av Inger Arenander.

  • Centerpartiet går med på låta bygga nya kärnkraftsreaktorer i Sverige, för att ersätta de gamla. Alliansregeringen kallar sin energiöverenskommelse för historisk, samtidigt som det mullrar i centerleden. Är energikompromissen värd priset? Maud Olofsson, partiledare (C), i Ekots lördagsintervju intervjuad av Inger Arenander.

  • När Anneli Hulthén tar över styret efter Göran Johansson är det i en svår tid för Göteborg och Västsverige. Bilfabrikerna påverkar alla. Samtidigt är Hulthén en tung röst i den svenska socialdemokratins framtidsdebatt inför valet 2010. Anneli Hulthén intervjuades av Tomas Ramberg. 

  • Anders Wejryd är sedan 2006 Svenska kyrkans ärkebiskop och har profilerat sig starkt i klimatfrågan. Men vad tycker han om den senaste tidens debatt om homoäktenskap? Anders Wejryd intervjuades av Mari Forssblad.

  • Efter helgerna återvänder statsministern till jobbet för att hantera krisens 2009, ”ett riktigt skitår” enligt regeringskollegan Sven Otto Littorin. Sista lördagen före jul frågades Fredrik Reinfeldt ut om krisen och andra utmaningar inför det nya året. Intervjuare: Tomas Ramberg.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista