• Trots skyhöga förtroendesiffror har det varit en tuff höst för statsminister Fredrik Reinfeldt och hans regering. Skandalerna inom den avreglerade skattefinansierade offentliga sektorn har avlöst varandra. Riskapitalbolag gör jättevinster samtidigt som äldre far illa. Samtidigt splittrar eurokrisen och den nya finanspolitiska pakten regeringen, ska Sverige gå med eller inte? Fredrik Reinfeldt är gäst i Ekots lördagsintervju och intervjuas av Mari Forssblad.

 • Justitieminister Beatrice Ask har nu ansvarat för brottsbekämpningen i ett halvt decennium. Så länge har ingen moderat justititeminister suttit förut. Traditionellt har brott och straff varit en av moderaternas starkaste frågor. Och i narkotikapolitiken har moderaterna varit dom främsta tillskyndarna av den hårda svenska linjen. Samtidigt tyder jämförelser med andra länder på att den svenska nolltoleranspolitiken mot knark inte lyckats bättre än andra mer liberala system.   Beatrice Ask intervjuas av Tomas Ramberg.

 • En liten krets EU-ledare fattar i rask takt beslut som rör framtiden för hundratals miljoner eu-medborgare. EU-ländernas ekonomiska politik ska styras hårdare från Bryssel och förslag finns om att åter göra om EU:s grundlagar. Men hänger medborgarna med?  Har någon frågat vad vi tycker? Och hur går det med demokratin när fler och fler tunga ekonomisk-politiska beslut flyttas upp på EU-nivå? EU- och demokrati-minister Birgitta Ohlsson intervjuades av Tomas Ramberg.  

 • Utrikesminister Carl Bildt är på samma gång både en av Sveriges mest beundrade och mest kritiserade politiker. Beundrad för tydliga värderingar och ett stort kontaktnät. Kritiserad för en otydlig utrikespolitik och kommersiella bindningar.  Två sätt att betrakta samma person. Etiopiensvenskarna, Palestinafrågan och EU:s utveckling har i höst gett bränsle åt såväl beundrare som belackare. Utrikesminister Carl Bildt intervjuades av Tomas Ramberg.

 • Trots att partiledaren Göran Hägglund har högre förtroendesiffror än partiet vill Mats Odell ta över Kristdemokraterna. Ett parti som guppat kring fyra procent i flera år. Mats Odell är en av få politiker som varit minister också på 90-talet. Han blev petad från ministerposten efter valet 2010, och blev gruppledare i riksdagen istället. Kristdemokraterna väljer partiledare i slutet av januari och Mats Odell är den ende som utmanar den sittande partiledaren. 

 • Efter stormen kring Håkan Juholts för stora hyresbidrag har s-ledaren rest runt i landet och träffat socialdemokrater. Juholt hoppas att det som kommit att kallas "Förlåt-turnén" ska leda till att han får chans att prata politik igen. Hittills har resultatet blivit fortsatt sjunkande opinionssiffror. Hur ska Håkan Juholt vända katastrofen till framgång? Och hur länge varar partiets tålamod? Håkan Juholt intervjuas av Tomas Ramberg.

 • I år och nästa år får nästan 3 miljoner svenskar nya kollektivavtal. För första gången på 30 år har LO-samordningen spruckit. Förbunden inom LO kommer med olika krav mot arbetsgivarna. Samtidigt har regeringen lagt sig i frågor som brukar regleras av arbetmarknadens parter. Den som ska hålla ihop ihop LO i förhandlingarna är avtalssekreterare Per Bardh. 

  Per Bardh intervjuas av Catarina Friskman.

 • De utländska trupperna i Afghanistan ska successivt tas hem de närmaste åren. USA som står för lejonparten av dom utländska soldaterna tar hem dom första styrkorna redan i år. Samtidigt som många afghaner ogillar att ha utländska soldater i landet växer oron för vad som ska hända.

  Som FN-chefens speciella sändebud är svensk-italienaren Staffan de Mistura FN:s högste företrädare i Afghanistan. Staffan de Mistura intervjuades av Tomas Ramberg.

 • 22 oktober

  Sveriges mest hatade myndighet har fått ny generaldirektör. Efter fyra år på Migrationsverket ska juristen och socialdemokraten Dan Eliasson få oss att gilla Försäkringskassan. Men hur ska han lyckas omvända alla sjuka som sett sin sjukersättning minska eller helt försvinna? Dan Eliasson intervjuades av Mari Forssblad.

 • Percy Barnevik är det svenska näringslivets mest hyllade och samtidigt mest kritiserade ledare. Hyllad som chef under en flera decennier lång karriär som kröntes med topposter inom ABB och Investor. Kritiserad för sin jättelika pension från VD-tiden på ABB, en skandal som ledde till att han under en tid hamnade i kylan. Efter det har Barnevik gjort en ny karriär. Nu i biståndsbranschen. Med bland annat mikrolån vill han hjälpa människor i tredje världen att lyfta sig ur fattigdomen. I dagarna summerar Percy Barnevik sitt liv i en memoarbok. Percy Barnevik intervjuades av Tomas Ramberg.

 • Tommy Waidelich har just presenterat den första s-budgeten sen den nye partiledaren Håkan Juholt och han tog över ansvaret för den socialdemokratiska politiken.  Juholt kallat förslaget "en genomarbetad idé". Är detta politiken som ska leda partiet till valseger 2014? Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesman Tommy Waidelich intervjuas av Tomas Ramberg.

 • Efter förra årets val har förlorarna avgått en efter en. Mona Sahlin, Maud Olofsson och Lars Ohly lämnar eller har redan lämnat över till andra att leda sina partier. Bara Kristdemokraternas Göran Hägglund vill fortsätta. Men han möts av allt envisare avgångskrav. Kommer också Hägglund att tvingas bort?  Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund intervjuas av Tomas Ramberg.   

 • Vänsterpartiet ska byta ledare. Ett parti som mer än halverats sedan Gudrun Schymans dagar. Jonas Sjöstedt lanseras som hetaste kandidaten - en medelålders vit man som placeras till höger i partiet. Han vill dela partiledarskapet med en kvinna. Men vad vill partiet? Jonas Sjöstedt  intervjuades av Mari Forssblad.

 • Per Bolund blir Miljöpartiets nya "finansminister" när han nu efterträder Mikaela Valtersson som partiets ekonomisk-politiska talesman. Regeringen har inte majoritet i riksdagen och därför problem att få igenom viktiga delar av sin ekonomiska politik. Senast gällde det jobbskatteavdraget.  Det är mot Bolund regeringen nu vänder sina blickar för att få hjälp. Kan han och Miljöpartiet göra upp med regeringen Reinfeldt? Per Bolund intervjuades av Tomas Ramberg.

 • Fredrik Reinfeldt och hans regering har gärna framställt Sverige som ett stabilt undantag i en krisande omvärld, en ö med ordnad ekonomi i ett hav av skulder. Nu drar kriserna in också över Sverige. Samtidigt leder Reinfeldt en minoritetsregering som riskerar att drabbas av nederlag i riksdagen. Statsminister Fredrik Reinfeldt intervjuas av Tomas Ramberg.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista