• Om Magdalena Andersson får som hon vill tar hon över Anders Borgs jobb efter valet 2014. Frågan är hur Anderssons ekonomiska politik skiljer sig från Borgs? Vad har Socialdemokraterna för svar på de stora frågorna om arbetslöshet och växande klyftor? Magdalena Andersson intervjuas av Tomas Ramberg. 

 • För Moderaternas partisekreterare Kent Persson pågår ständig valkampanj. Hans uppdrag är att organisera en historisk tredje valseger för den moderatdominerade alliansen. Frågan är hur?  Kent Persson intervjuas av Tomas Ramberg.

 • FN:s förre generalsekreterare Kofi Annan kommer i dagarna med sina memoarer. Annan beskriver krig och kriser under sin långa tid i FN-tjänst. I Ekots Lördagsintervju berättar han om några av dom svåraste konflikterna som mötte FN under Kofi Annans chefstid. 

 • På senare tid har ett antal företag aviserat att dom ska minska sin personalstyrka, årets varsel är dom mest omfattande sen krisen 2008-2009.  Samtidigt är arbetslösheten redan hög. Hur möter regeringen lågkonjunkturen? Är det dags att ompröva den egna politiken? Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström intervjuas av Tomas Ramberg.

 • Anneli Nordström är facklig ledare för hundratusentals "välfärdsarbetare". På sjukhus, daghem och i äldreomsorgen är det till stor del Kommunals medlemmar som gör jobbet. Hur ser hon på debatten om brister och vanvård? Var ligger problemet?  

 • Karin Enström har varit försvarsminister sen i våras, när avslöjanden om vapenaffärer med Saudiarabien tvingade företrädaren Sten Tolgfors att lämna regeringen. Saudi-affären och framtida vapensamarbeten fortsätter att vara en fråga för regeringen. Men för en moderat politiker är försvaret en krutdurk i mer än en bemärkelse.  I försvarsvänliga kretsar finns en växande kritik mot att regeringen anslår för lite pengar till Försvarsmakten. Försvarsminister Karin Enström intervjuas av Tomas Ramberg.

 • Sedan Bengt Svensson blev rikspolischef har den svenska polisen fått en exempellös förstärkning av sina resurser. Nära 4000 nya poliser har tillförts. Trots detta visar polisens egna rapporter att man klarar upp färre brott. Hur är det möjligt? Bengt Svensson intervjuas av Tomas Ramberg.

 • Göran Lambertz är en av Sveriges mest meriterade jurister. Som justitieråd är han idag domare vid Högsta Domstolen. Lambertz har länge varit frispråkig och kontroversiell, men på sistone blåser det hårdare än någonsin kring hans person. Göran Lambertz intervjuas av Tomas Ramberg.

  Klarläggande

  I programmet hävdade Göran Lambertz att han inte alls skulle ha kallat bevis mot Thomas Quick för "utomordentligt övertygande" i sin debattartikel Dagens Nyheter 20 augusti. Därmed uppstod för lyssnarna ett frågetecken. I ett mess efter intervjun medger dock Göran Lambertz att intervjuaren citerat honom rätt: "jag ber om ursäkt, jag hade verkligen skrivit 'utomordentligt övertygande',  jag trodde inte att jag hade gått så långt. Bästa hälsningar Göran Lambertz”.

 • SPECIALSÄNDNING

  Håkan Juholt har legat lågt sen han lämnade partiledarskapet. Men i debatten förekommer han desto oftare.  Hans korta tid som ordförande för Socialdemokraterna har närmast blivit en symbol för misslyckat ledarskap och usel politisk krishantering. Hur ser Håkan Juholt själv på det som hände? För ovanlighetens skulle sänds lördagsintervjun på en måndag. Och inför publik. I samband med Ekots 75-årsjubileum intervjuas Håkan Juholt av Tomas Ramberg.

 • För två år sedan la alliansregeringen om integrationspolitiken. Då var Erik Ullenhag ny integrationsminister och införde "etableringsreformen". Den gamla politiken ansågs präglad av omhändertagande, och skulle bort. Istället skulle den nyanlände snabbt få jobb och lära sig svenska. Men hur gick det?

  Integrationsminister Erik Ullenhag intervjuas av Mari Forssblad

 • En tid var folkpartisten Nyamko Sabuni en av det politiska Sveriges mest kontroversiella profiler. 

  Med förslag som obligatoriska gynundersökningar för skolflickor väckte hon starka reaktioner i olika politiska läger. Efter valet 2010 har Sabuni fått en mera undanskymd roll i regeringen och därmed också i debatten. Men som ansvarig för bland annat jämställdhet och förskola kan hon fortfarande leverera gott om bränsle för politisk konflikt.

  Nyamko Sabuni intervjuas av Tomas Ramberg.

 • Varför har det blivit nödvändigt att ersätta svångremmen med de statsfinansiella spenderbyxorna? Är det krisvindar eller rentav valvindar som blåser? Finansminister Anders Borg intervjuas av Staffan Sonning.

 • När metallaren Karl-Petter Thorwaldsson blev LO:s ordförande strax efter att förre metallbasen Stefan Löven blivit ledare för Socialdemokraterna skojades det om att "stålmännen" tar över arbetarrörelsen. Men Thorwaldsson har flaggat för att LO ska stå friare från det socialdemokratiska partiet. Hittills har det synts tydligast i LO:s kritik av vinster i skattefinansierad välfärd. Nu tycks både partiet och LO anse att de vinner på att hålla större distans. Karl-Petter Thorwaldsson intervjuas av Tomas Ramberg.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista