• Statsminister Göran Persson har börjat tvivla på att Saddam Hussein hade några massförstörelsevapen när USA anföll Irak i våras. I så fall bygger kriget på en felbedömning säger Persson, som själv varit övertygad om att vapnen fanns.
  – Även jag har trott att de finns men ju mer tiden går, desto mer frågande blir man naturligtvis. Skulle de inte komma fram nu heller, då bygger åtminstone i den delen den här offensiven på en felbedömning, säger Göran Persson.

 • Regeringen vill satsa extra resurser på att sätta fast den grupp människor som åker över Öresund flera gånger varje dag för att köpa ut sin alkoholranson. Spriten säljer de sedan enligt folkhälsominister Morgan Johansson vidare på illegal väg.
  – Om man åker flera gånger per dag och handlar över sin kvot, då dricker man inte upp det själv. En del öppnar sina egna små privata systembolag, framför allt i västra Skåne.

 • Sverige står fast vid att USA:s ockupation av Irak är olaglig. Det säger utrikesminister Laila Freivalds i Ekots Lördagsintervju. Men samtidigt anser Freivalds att USA bör behålla sina styrkor i landet för att skapa en större säkerhet. Sveriges inställning är dubbel, förklarade utrikesministern.

 • Arbetsgivare ska i framtiden betala mer för sjukskriven personal, det sa arbetslivsminister Hans Karlsson i Ekots lördagsintervju och menar att han nu ger besked till både facken och arbetsgivarna inför avtalsrörelsen som börjar efter årsskiftet.

 • Regeringen kommer att föreslå skärpta regler för asylsökande som vill ompröva ett avvisningsbeslut. Tanken är att slopa möjligheten att ansöka om nytt uppehållstillstånd, säger migrationsminister Barbro Holmberg.

 • Finlands utrikesminister Erkki Tuomioja anser att Sverige varit för passivt i debatten om EU:s framtid. Tuomioja tror att den svenska regeringen har legat lågt i den debatten av rädsla för att förlora röster i folkomröstningen om EMU. Nu hoppas han att regeringen, trots nej-segern, ska bli mer aktiv i EU:s framtidsdebatt, framgår det i Ekots Lördagsintervju.

 • Peter Althin, advokat för den man som misstänks för mordet på Anna Lindh, anser att det kan bli nödvändigt att ändra grundlagen så att det blir tillåtet att jaga dem som läcker uppgifter om en polisutredning. Det sa Althin, som också är kristdemokratisk riksdagsman i Ekots lördagsintervju.

 • 35-åringen är nu helt befriad från alla misstankar i samband med mordet på Anna Lindh. I Ekots lördagsintervju berättar han hur han ser på tiden i häktet, publiciteten han utsatts för och sin egen framtid.
  Intervjuas av Tomas Ramberg.

 • Världshälsoorganisationen WHO:s chef Gro Harlem Brundtland varnar för nya utbrott av sars. Det gjorde Brundtland i Ekots lördagsintervju idag där hon sa att det trots färre nya fall ännu är förhastat att säga att faran för en världsomfattande spridning är över.

 • Den mexikanske presidenten Vicente Fox utesluter inte ett krig mot Iran om landet skulle visa sig ha massförstörelsevapen. Men om landet ska bli nästa steg i USA:s krig mot terrorismen, så måste det beslutet fattas av FN:s säkerhetsråd, där Mexiko är en av medlemmarna, det säger han.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista