• Är det inte konstigt att tonåringar, som skäms för allt och inte har tålamod att låta något vara i fred, får finnar? När en åttioåring hade klarat det fint. Anna har skapat en ny biologisk ordning.

 • Varför blir vi så överraskade när det plötsligt snöar i maj? Det är ju det fina vädret som är undantaget. Istället borde vi öva oss på det närkingska tänket, tycker Tomas. 

 • Varför säger folk att de väljer att namnge sina barn till Kevin därför att det ska "funka internationellt". Vad menar de egentligen?

  Om de vill att deras barn ska bli Hollywoodkändis så räcker ju knappast ett engelskt namn:

 • Anna undrar när man ska bli gammal, låta håret bli grått utan att färga över det:

  Frukostklubbens Mia Höglund-Melin reagerade direkt:
  .

  Här är några av de lyssnarmail vi har fått om saken. Vad tycker du?

 • 13 februari

  Mitt i Mory Kantés låt "Yéké Yéké" har det smugit sig in några svenska ord: Trots att han verkligen inte sjunger på svenska. Efter Annas historia om hur Eros Ramazotti förutspådde ond, bråd död har lyssnarna svarat med en hel hög av egna felhörningar.

 • söndag 23 januari

  Anna Mannheimer har förslag för en bättre konsumentjournalistik. Hon har nämligen inte något skriande behov av att veta vilken mobil som är flashigast, vilken plasma-tv som har bäst bild eller vilken peelingkräm som är bäst. Då vill hon hellre veta hur man får bort Hello Kitty-klistermärken som Någon satt fast på den gamla vanliga mobilen, hur man får fjärrkontrollen att ligga kvar någonstans i närheten av tv:n och konsten att få bort konstiga vax-hårtussar som Någon lämnat kvar efter en hårborttagningssession i badrummet.

 • Julhelgerna är familjens tid - även för de som har stora familjer med många plastsyskon och extraföräldrar. För Anna Mannheimer fungerar det bra, men hon kan inte låta bli att undra: Vem ska man egentligen begravas med? Lyssnarna har framförallt två lösningar: Minneslundar och cyberbegravningar.

  Vilken är din lösning?

 • 3 oktober

  Frukostklubbarna släpper på locket och berättar om när de blev riktigt rasande arga. Nye frukostklubbaren Pär Luttropp går ut stenhårt med en berättelse som innehåller detaljerna som: En spjälsäng, Sportnytt, en kudde att bita i och en kall hård bastmatta...!

 • 2 maj

  Anna räknar upp de vanligaste husdjursnamnen:

  Tomas tror däremot inte att folk döper sina apparater, men där har han fel:

  Vi fick hundratals mejl från folk som döpt sina apparater, här är några av de vi gillade bäst:
  Poolstädarmaskinen Gunnar Söderström
  Krattan Bertil Svensson
  Dammsugaren James
  Dramaten Roffe
  Pacemakern Kåre
  Åkgräsklipparen Vivianne
  Mobilen Dora
  Småpengsasken Bernie
  Sophinken Manfred
  Saltkaret Nelly
  Tandställningen Conrad
  GPS:en Käringa Karlsson
  Datorn Polly
  Köttätande blomman Roger
  Fårskinnsfällen Leffe

 • Söndag 1 november

  "Inget får mig att vilja slåss så mycket som huliganer." Anna eldar upp sig mer och mer med tanke på dagens fotbollsmatch mellan IFK och AIK. Polisen förväntar sig bråk, har repeterat olika scenarior i flera dagar och stänger av trafiken i en stor del av Göteborg:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista