Kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop

Här samlar vi nyheter och reportage om kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop.

 • I Ockelbo, prins Daniels hemkommun, blev det en riktig fest i samband med bröllopet. Trots stundtals fallande regn samlades tusentals människor på festplatsen för att titta på bröllopet på en storbildsskärm.

  Dessutom sändes  med Anders Eldeman och  med Lisa Syrén direkt från festplatsen. Besökare bjöds på blommig frukost, tårta och en rad uppträdanden på stora scenen.

 • "Bröllopsmiddagen"

  När alla avnjutit middagen på Stockholms slott var det dags för bröllopsvalsen. Kronprinsessa Victoria och prins Daniel dansade en traditionell wienervals medan alla gäster omringade dem med kameror.

  En bit in i dansen ansluter också Kung Carl XVI Gustav och drottning Silvia och Olle och Ewa Westling.

 • Efter bröllopsmiddagen på Stockholms slott var det dags att smaka på den stora bröllopstårtan. Den handgjorda tårtan var elva våningar hög och hade formen av fyrklöver, precis som bröllopsserien.

 • Stefano Catenacci har ansvaret för bröllopsmiddagen och berättar i Meny om förberedelserna för festen i rikssalen, men menyn är fortfarande hemlig.

  Kungen konstaterar att allt går enligt planerna, men även han är hemlighetsfull när det gäller menyn.

 • Ärkebiskop Anders Wejryd är beredd att viga kronprinsessparet, oavsett hur de väljer att träda in i kyrkan, säger han i en intervju med TT.

 • Kungen kommer att föra kronprinsessan Victoria till altaret den 19 juni - trots kritiken från höga representanter inom Svenska kyrkan.
  Det är familjens önskan, berättar hovets informationschef Nina Eldh. Men enligt Svenska kyrkan är inte sista ordet sagt.

 • Det är många saker som ska förberedas inför sommarens kronprinsessbröllop. Kyrkan ska putsas och kläder ska provas. Några som också ligger i extra hårt dessa dagar är Hovstallet, kortegevägen ska provridas, hästar ska tränas och ryttare ska förberedas.

 • Ett verk för kör, orkester och solist - ja, så mycket kan tonsättaren Karin Rehnqvist om det verk hon komponerat för kronprinsessbröllopet i juni, men det mesta kring bröllopet hålls hemligt tills dess att första tonen tas i Storkyrkan 19 juni.

  - Varje stycke är nytt, varje stycke är annorlunda, men sen har man sina trix och sina bomärken; hur min musik låter. Så jag tror att man kommer att känna igen min musik, men det är inget som har klingat förut, säger Karin Rehnqvist.
  Mitt i Musiken

 • 1 av 2
  2 av 2
  Nyheter


  P4 Extra med Lotta Bromé kan i dag avslöja hur Kronprinsessan Victora och Daniel Westlings inbjudan till sommarens kungliga bröllop ser ut.

  Senast den 30 april måste gästerna bestämma sig för om de ska närvara eller inte.
  Kuvertet är frankerat med frimärken föreställande kungen och drottningen.

  Skulle du gå på bröllopet om du blev bjuden?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista