• I Ockelbo, prins Daniels hemkommun, blev det en riktig fest i samband med bröllopet. Trots stundtals fallande regn samlades tusentals människor på festplatsen för att titta på bröllopet på en storbildsskärm.

  Dessutom sändes  med Anders Eldeman och  med Lisa Syrén direkt från festplatsen. Besökare bjöds på blommig frukost, tårta och en rad uppträdanden på stora scenen.

 • I Ockelbo rullar bröllopsfesten vidare. Under morgonen har Sveriges Radio direktsänt Ring så spelar vi och Melodikrysset direkt från Wij trädgårdar och besökartalet i Ockelbo har ökat till tusental under dagen.

 • Bröllopsdagen

  Blommor i håret - det var kravet för att tillresta bröllopsfirare i Ockelbo skulle få ta del av frukostbuffen när bröllopsfesten i dag drog i gång vid Wii trädgårdar. De flesta hörsammade uppmaningen och när SMHI:s dystra profetior för en gångs skull slog fel och solen tittade fram, blev det en njutbar picnick i det gröna för Ockelbo-borna och deras många gäster.

 • Melodikrysset, med Anders Eledeman, och Ring så spelar vi, med Lisa Syrén, sändes direkt från Ockelbo och alla i publiken som kom med blommor i håret bjöds på frukost.

 • Bröllopsfesten är nu i full gång på Wij trädgårdar i Ockelbo där hundratals blomsterkransprydda personer kom redan i tidigt i morse för att äta frukost. Dessutom ville många att lyssna på Sveriges Radios direktsändningar av Ring så spelar vi med Lisa Syrén och Melodikrysset med Anders Eldeman.

 • Bröllopsdagen

  Redan klockan sju på lördagmorgonen drog bröllopsfirandet i gång i Ockelbo.

  Dagen började med en direktsändning av "Ring så spelar vi" och "Melodikrysset" akompanjerat av frukost i det gröna.

  Klockan 12 bjöd sedan Gävles symfoniorkester hela Sverige på direktsänd sommarkonsert i kyrkan - en efterlängtad premiär på hemmaplan för Ockelbosonen Johan Larsson som dirigerar.
  Sveriges Radio Gävleborg

 • Bröllopet

  I dag presenterade Ockelbo kommun ett alternativt sätt att ta sig till Ockelbo på när kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling från Ockelbo gifter sig. Det handlar om Bröllopsexpressen som är ett tåg från 50-talet och som inte bara kommer att stanna i Ockelbo.

 • Bröllopet

  P4 kommer att direktsända hela dagen från kronprinsessbröllopet den 19 juni och det blir sändningar från både Ockelbo och Stockholm. Från Ockelbo sänds bland annat Ring så spelar vi och Melodikrysset.

 • Ockelbo kommun fortsätter sin storsatsning för att locka människor att till kommunen. Under parollen Ockelbo, plats att växa, stod man idag och igår på cenralstationen i Stockholm och visade upp ett 20tal objekt som finns till salu i kommunen.

 • Ockelbo

  I Ockelbo råder det akut brist på sängplatser till kronprinsessbröllopet den 19 juni då 15 000 personer väntas komma dit. Därför uppmanar Ockelbo kommun privatpersoner att hyra ut boende inför bröllopet.

  Sveriges Radio Gävleborg

 • Det förre detta ligalaget i basket från Ockelbo kommer att återuppstå.
  Det handlat om en match mot ligalaget sundsvall dragons den 12 juni, i samband med Ockelbos firande av kronprinsessbröllopet.
  I pausen, blir det underhållning av och med Dogge Doggelito.

 • Ockelbo storsatsar inför prinsessbröllopet och invaderas nu av svenska och utländska journalister. Men vad tycker egentligen kommuninvånarna och vad tjänar de på bröllopsyran? Reportage av Karin Wirenhed. Samtal med varumärkesrådgivaren Ulf Dahlqvist och Åse Irene Fjermedal, turistchef i norska Kristiansand, norska kronprinsessan Mette-Marits hemort.
  P1-morgon

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista