• "Bröllopstalen

  Bröllopsmiddagen inleddes med att kung Carl XVI Gustav höll ett tal där han hälsade alla gäster välkomna och utbringade sedan en skål.

  Kungen var också först ut bland bröllopsmiddagens talare.

  Kungen önskade brudparet lycka och välgång under de kommande åren som gifta och framförde också sina gratulationer till Silvia - det var ju även deras bröllopsdag. Sedan överräckte han en rosa ros till en rörd Silvia.

 • P4 Premiär

  Oscar Målevik är konditor och bagare. Han vann SM för bagare mellan 18 och 22 år och har kommit fyra i EM då han gjorde ett bröd i form av ett giraffhuvud.

  i P4 Premiär ger Oscar sitt betyg på bröllopstårtan. 

 • Bröllopsmiddagen inleddes med att kung Carl XVI Gustav höll ett tal där han hälsade alla gäster välkomna och utbringade sedan en skål.

  Ungefär hälften så många var bjudna till middagen som till bröllopsakten i kyrkan. Kungligheter samsades med politiker och enligt sed så anledde de finaste gästerna sist.

 • Allt bröllopslinne som används under middagen täcker en yta av nästan en hektar!

  Linnet består av över hundra år gamla dukar och servetter. De är vävda i damastteknik. Alla servetter tillhör Unionslinnet.

  Dukarna och servetterna har lagrats i ett svalt förråd i minst tre månader sedan de tvättas och kallmanglats. Detta för att fibrerna ska vila och hitta sin rätta form igen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista