Kanaler och frekvenser

Sveriges Radios kanaler har olika profil och innehåll för att ge valmöjligheter. Här finns program för olika intressen och smakriktningar, både bredd och specialisering.
På Teracoms hemsida finns Sveriges Radios frekvenser, en länk dit finns längst ned på sidan.

P1 - Kanalen som ger fördjupning
P1 är rikskanalen som ger fördjupning. P1 är den talade kanalen. P1 är kanalen för kvalificerade nyheter. Och det är definitivt P1 du ska lyssna på om det är vetenskap, dokumentärer, film, konst, teater, litteratur eller livsåskådningsfrågor som intresserar dig.

P2 - Musik och program på andra språk
P2 är den rikstäckande kanalen med ett dubbelt uppdrag: dels att sända musikprogram inom konstmusik, jazz och folkmusik. Dels att sända program på andra språk än svenska.

P3 - Den unga kanalen
P3 är radio för och av unga människor i Sverige. Skön, rolig och viktig radio med ett innehåll att skratta åt, reagera på, sjunga med i eller städa till. P3 satsar på ett brett programutbud där en del program tilltalar många olika sorters människor medan andra är lite smalare. För oss är detta vad som menas med Public Service-radio, radio i allmänhetens tjänst. Det viktiga är inte att alla gillar allt i P3, utan att alla hittar något de tycker är riktigt bra.

P4 - 25 lokala kanaler
25 lokala P4-kanaler med nyheter, aktualiteter, sport, kultur, underhållning, service och trafikinformation. Radiosporten bevakar hela landet och sänder i P4.
Musiken är en blandning av ny och äldre populärmusik. I P4 finns ett gemensamt riksutbud med klassiska radiopärlor som Svensktoppen, Ring så spelar vi, Melodikrysset och Karlavagnen.

P6 89,6
P6 89,6 är kanalen för dig som vill ha nyheter om Sverige på andra språk än svenska. Den sänds lokalt över Stockholm och kommer snart också att finnas som strömmande kanal på webben. I kanalen återutsänds även BBC World Service sena kvällar och nätter. Övrig tid kan du höra musik från webbkanalen SR Världen.

Din Gata 100,6
Din Gata 100, 6 har örat mot Malmös gator. Att höra old-school hiphop och soul-klassiker är lika vanligt som att höra urban pop. Din gata lovar att spela det allra senaste och det allra viktigaste. Lokala fm-sändningar i Malmö över tidigare P2-frekvensen 100,6.

P2 Musik
P2 Musik sänder klassisk musik, jazz och folkmusik dygnet runt på webben samt i Stockholmsområdet på FM.

Radioapans knattekanal
Radioapans knattekanal spelar barnmusik på webben. Här kan barnen höra sina favoritlåtar och massor av ny musik. Radioapans knattekanal sänder på webben från klockan sex på morgonen till klockan åtta på kvällen. Alla dagar. Hela året. Dansa, studsa och sjung med!

SR Sápmi
Webbkanal som innehåller Sameradions FM-sändningar, samisk musik, samisk ungdomsradio samt sändningar från möten och sportevenemang. SR Sápmi sänder dygnet runt.

Sisuradio

Den finskspråkiga kanalen med nyheter, musik, kultur, underhållning och sport på finska och tornedalsfinska 16 timmar dagligen. Hörs i digitalradion (DAB), på webben och även via kabel-tv på ett flertal orter i Sverige.