Dags att lämna in programförslag

Vi söker program till julen, röda dagar och ett antal kortare serier.

P1 söker 

Program till jultablån 43-50 min långa. Kan vara serie/tema på 2-3 avsnitt men också enstaka program. Programmen kan ha jul-/vinteranknytning eller också handla om ett ämne som inte redan behandlas i P1s ordinarie program. Gärna medverkande, platser och skeenden från olika delar av Sverige.

Program till vårens röda dagar. Vi behöver program på 42-43 minuter att sända när ordinarie Studio Ett utgår. Det kan vara enstaka program eller ett tema med flera avsnitt som återkommer under våren. Vi vill gärna ha program som skildrar olika delar av Sverige och som berättar om ämnen som kan intressera P1s publik.

Programserier till vår och höst 2019. Vi behöver 1-2 serier med 4-8 avsnitt á 25 min. I första hand ämnen som inte förekommer i P1s ordinarie tablå; det kan handla om livsstilsfrågor, teknik, relationer mm.
  
P1 tar också gärna redan nu emot förslag på sommarserier till sommartablån 2019. Sommarens serier är oftast 8 x 25 min (ev 4 x 25 min).  Det går också bra att bygga vidare på tidigare programserier i P1.

P1 är den talade kanalen med nyheter, samhällsprogram, kultur, vetenskap, livsåskådning, drama och underhållning.

Målgruppen är nyfikna lyssnare i alla åldrar som vill utmana sin vetgirighet, sin tankeskärpa och sina sinnen. Med P1s hjälp ska lyssnaren känna sig inspirerad, klok och självständig.

Eventuella frågor besvaras av Nina Glans, kanalansvarig P1, 08/784 50 00

Ditt förslag skickar du senast den 14/9-18 till programforslag@sr.se

Använd mallen som finns i länken nedan.

Just nu söker P2, P3 och P4 inga program.