P3 söker poddförslag

P3 ligger bakom några av Sveriges mest populära poddar. Vi står för kreativa och högkvalitativa poddar som utgår från den unga målgruppens intresseområden. Nu vill vi utöka vår poddrepertoar med ett antal format och fokus.

Humor
Vi söker ett nytt humorformat. Vi är öppna för alla sorters förslag och ser inga begränsningar för form och utförande men vi ser gärna att det finns ett brett tilltal och att tilltalet snarare är finurligt än elakt.

Skriv ner idén och ett synopsis till ett första avsnitt. Skriv gärna för vilken målgrupp podden är tänkt, hur många avsnitt du tänker dig och kostnadsförslag.

Tonåringar
Vi söker poddidéer som riktar sig till den yngre delen av målgruppen, c:a 13-18 år. Tänk främst podd och ljudet i fokus men för den här målgruppen är andra sociala plattformar som publiceringsyta en viktig del av arbetet. Planer och tankar för detta bör därför också finnas med i förslaget. Målet är att locka tonåringar till poddlyssning och P3.

Skriv ner idén och ett synopsis till ett första avsnitt. Skriv hur många avsnitt du tänker dig och kostnadsförslag.

Har du andra idéer till P3 poddar är du självfallet välkommen att skicka in dem med. Vi är alltid intresserade av nya förslag och vi tycker om att bli överraskade.

Skicka in ditt förslag till: programforslag@sverigesradio.se senast den 31 augusti

Har du frågor - maila caroline.pouron@sr.se