• 8 mars 2011

  Missade du när vi flyttade ljudet i direktsändning, från Vallby till nya radiohuset på Mäster Ahls Gata 6? Vilken tur att Bosse Carlqvist filmade.

 • 25 februari 2011

  Väl på plats i vårt nya radiohus fick vi besök av speciellt inbjudna hedersgäster, tre legendariska radioprofiler som under årens väckt starka känslor hos våra lyssnare. På invigningsdagen  medverkade de hos Johanna Ravhed i Eftermiddagsstudion.

 • 25 februari 2011

  Så blev det till slut dags att klippa bandet, till toner av Västerås stadsmusikkår.

 • 25 februari 2011

  Vi har högtalare på taket så ingen ska missa vår flytt till nya radiohuset. Här på Stora Gatan ägnade sig Martin och Lotta åt tidningsläsning.

 • 25 februari 2011

  Idag lämnar vi radiohuset på Vallby, ett för oss historiskt ögonblick som vi dokumenterar i både ljud och bild. Martin Vare och Liselotte Karlsson inledde morgonprogrammet på Vallby där kanalchef Ylva Frid högtidligt låste dörren efter oss. Nu rullar vi ner mot sta´n, i ändning, för vi tar med oss ljudet till det nya radiohuset på Mäster Ahls Gata 6. Kom dit du också! Mellan kl 7 - 9.30 bjuder vi på kaffe och fralla, hälsar Monica Elfström, webbredaktör.

 • 23 februari 2011

  Fredag 25 februari flyttar vi in i vårt nya radiohus på Mäster Ahls Gata 6 i Västerås. Du kan följa vår flytt i etern men också vår färdväg fysiskt. Vi flyttar nämligen ljudet i realtid.

  Klockan 06.10 stänger och låser kanalchef Ylva Frid våra gamla lokaler på Vallby. Sen rullar Morgonen med programledarna Martin Vare och Liselotte Karlsson, tekniker Stephan Lövstrand och webbredaktör Monica Elfström sakta nedåt sta´n.

  Är du morgonpigg kan du följa oss. Du ser färdvägen på kartan. När vi når Stora Gatan kommer Martin och Liselotte att gå resten av vägen till fots. I korsningen Vasagatan-Stora Gatan möter Mathias Wiik upp för att köra dagens Tänkvärt live.

  Sedan promenerar morrongänget vidare på Stora Gatan och viker av till höger på Kopparbergsvägen, i en liten krok förbi Centralstationen, för att sedan ta Karlsgatan upp förbi Konstmuseet till Stora Gatan igen.

  Sen till höger in gemom Mimerporten och där är entrén till vårt nya radiohus på Mäster Ahls Gata 6. Där bjuder vi på frukostfralla och kaffe mellan kl 7 - 9.30.

 • 22 FEBRUARI 2011

  Nu återstår inte mycket mer än ett tomt och ödsligt kontorslandskap i det gamla radiohuset på Vallby.

 • På slaget klockan nio tog Gösta Westling över radiosändningen från studio ett i SR Sörmlands radiohus i Eskilstuna. Allt flöt precis som det skulle så det märktes nog ingen skillnad för dig som lyssnar. Men Gösta hade både hängsel och livrem i form av de tekniska experterna Lasse Jonsson och Lars-Göran Larsson, som har god rutin på området. För inte så länge sedan var de med och hjälpte SR Östergötland att sända från Eskilstuna, i samband med SR Östergötlands flytt till nytt radiohus i Norrköping.

 • 21 februari 2011

  Idag sändes det allra sista radioprogrammet från radiohuset på Vallby i Västerås. Det var morgonprogrammets programledare Liselotte Karlsson och Martin Vare som fick vara med om det historiska ögonblicket att sätta punkt i etern. Det skedde klockan nio, då sändningarna lämnades över till vårt tillfälliga tillhåll i Eskilstuna. Det blir ju ett glapp fram till fredag och premiärsändningen från det nya radiohuset i Mimerkvarteret i centrala Västerås. Elisabeth Adolfsson svarade för de sista nyhetssändningarna från Vallby.

 • 18 februari 2011

  Nu är det inte många dagar kvar tills sista flyttlasset går till det nya radiohuset. Det har vår nyhetsvisekontruktör Stina Elg uppmärksammat i text och ton.

 • 18 februari

  Idag har vi åkt i skytteltrafik från Vallby ner till nya radiohuset för att få våra mixrar inställda. Det innebär att vi förinställer så att vi får upp rätt reglar när vi ska använda radiostudion. Man bara loggar in och trycker på till exempel "Monicas reportermix" och vips får man upp just sin panel med olika reglar med egen mikrofon, ljuddator, telefon och så vidare. Fiffigt värre. Så fungerade det inte när jag själva började som reporter i radiohuset på Malmaberg i Västerås för så där 20 år sedan./Monica Elfström webbredaktör

 • 17 februari 2011

  Här är bilder från den sista av flera städkvällar som vi haft i radiohuset på Vallby. Mycket ska med till nya stället, men mycket ska bara bort. Vi har fyllt en hel del containrar den senaste tiden.

 • 16 fabruari 2011

  Det kan vara på sin plats med en tillbakablick på bygget ibland. Ena sidan av det nya radiohuset vetter ju mot Stora gatan, den andra sidan in mot gården där också vår entré ligger. Så här ser det inte ut nu, det kan vi lova, men ibland glömmer man hur mycket jobb som ligger bakom till exempel en entré.

 • 16 februari 2011

  Efter att till en början haft ett visst motstånd mot flytt- och packproceduren gav Ralf till slut efter för de sköna känslor som nya lokaler ändå kan ge. När hyllorna kommit upp på väggarna i teknikförrådet kändes livet plötsligt mycket ljusare.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista