Melodifestival special med Thomas Johansson

Vilket land vinner Eurovision song contest på lördag? Och vilka chanser har Sveriges bidrag?

Vår egen schlagerexpert Thomas Johansson har hört alla bidragen och säger som vanligt vad han tycker om dem. 

 • Thomas blogg

  Om det är svårt att förutspå vinnaren i Melodifestivalen så är det mer eller mindre hopplöst i Eurovision...

 • Thomas blogg

  Sverige är värd för den 58.e upplagan av Eurovision song contest och tävlingen är lagd till Malmö. Man har valt att göra en intimare och snabbare sändning än tidigare år och har på det viset sparat fyra miljoner om man jämför med förra årets värdland Azerbajdzjan.

 • För första gången på sju år gissade inte Thomas Johansson rätt låt och artist som vinnare i Melodifestivalen. Favorit för Thomas var Anton Ewald. Han tycker att Robin är en talangfull vinnare och önskar honom all lycka till den stora finalen i Malmö 18 maj. Vinnare av melodifestivalkrysset presenteras och mellopanelen tycker till.

 • Du som missade Melodifestivalkrysset med Thomas i måndags har fortfarande chans att vara med i tävlingen. Senast måndag morgon (den 11 mars) kl 8.00 vill vi ha in ditt svar. Då kommer vi att dra en vinnare.    

  Här kan du lyssna på frågorna en gång till:

  Rätt svar skickas hit: Melodifestivalkrysset

  Lycka till hälsar Thomas

  Vad vinner du då? Melodifestivalskivan förstås.

 • Thomas blogg

  Så efter fem veckor på turné kommer tävlingen till slutstationen i Stockholm och Friends Arena!
  Jag summerar årets tävling med en axelryckning.

 • Thomas blogg

  1976 hölls ingen Melodifestival, men året efter var det dags igen.
   
  1977 räknas inte som direkt ett höjdarår i festivalens historia, och vinnarlåtens sistaplats i Eurovision blev ett riktigt magplask. Tävlingen hölls iallafall på Circus i Stockholm och Ulf Elving var programledare. SVT fick in 1103 bidrag där tio valdes ut till finalen.
   

 • Thomas blogg

  Då är det dags imorgon, de två sista bidragen som ska till finalen nästa lördag!
  Jag vaknade med ett leende idag, för igår så fick jag en biljett till Andra Chansen i Karlstad! Ser fram emot att åka och se det på plats!!!
  Har bara varit på Andra chansen en gång förut och det var när det gick här i Örebro 2010!

 • Army of lovers. Mina gamla idoler som jag hade sett så mycket fram emot ända sedan jag hörde talas om denna återförening... Och vad blev det av det hela? Totalflopp.
   

 • Thomas blogg

  Nu har jag kollat in låtarna på svt.se! Där får man se och höra låtarna i en minut från torsdagens repetition... Lite svårt att få en fullständig uppfattning på bara en minut, men fastnade för fyra av låtarna iallafall:


 • Thomas blogg

  1984 tar Herryes hela Europa med storm med sin Diggiloo diggiley och när SVT ska arrangera Eurovision i Göteborg året efter så väljer man att göra en budgetvariant på Melodifestivalen.
   

 • Thomas blogg

  Caroline af Ugglas. Ett geni och ett original. Men passar hennes musik i Melodifestivalen? Jag är tveksam.
   

 • I lördags var det dags för tredje deltävlingen i Melodifestivalen,och vår egen expert Thomas har förstås en hel del att säga om den. Idag får han också besök av mellopanelen som består av Jimmy Dahl - artist, Elin Borehed - sångerska och Karl Ljungblad - dansare.

 • Thomas blogg

  Har lyssnat lite på låtarna som tävlar i morgondagens deltävling i Skellefteå. Fastnade för både Martin Rolinski och Janet Leon. Rolinski låter uppenbart som Modern Talking och det är härligt för en gammal 80-talsfantast som mej! Men låten påminner också lite om Roxettes första hit "Neverending love" och den har malt i huvudet nu hela morgonen. 
   

 • Thomas blogg

  Det brukar, av någon anledning, nästan alltid bli ett lite trist och segt år tävlingsmässigt året efter en Eurovisionseger. Året efter Charlotte Nilssons seger i Jersualem med "Take me to your heaven" var inget undantag. Göteborg stod som värdstad och SVT hade lyckats knipa ett gäng stora Mello-profiler till programledarrollerna: Arja Saijonmaa, Björn Skifs, Elisabeth Andreassen, Lasse Berghagen, Lasse Holm, Lena Philipsson, Loa Falkman, Lotta Engberg, Tommy Körberg och Carola.
   

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista