Kvinnliga hjältar

På Internationella kvinnodagen har vi uppmärksammat kvinnliga hjältar. Kvinnor som ni lyssnare tycker är värda att få lite extra uppmärksamhet. Tack alla ni som lämnat in bidrag. Här får ni ett smakprov.

 • Rakt på sak

  Som lärare hade hon ansvar för en hel skola med barn från andra länder. Pensionären Birgit Tybell engagerar sig för att hjälpa invandrare att komma in i det svenska samhället.

 • Boulevard P4 Örebro

  I över ett år har Elin Nilsson tillverkat änglar och fått in pengar som hon skänkt till Barncancerfonden. Därför är hon en kvinnlig hjälte, tycker flera av våra lyssnare. Vi hälsade på hemma hos Elin i Ullersätter utanför Frövi.

 • p4 morgon örebro

  Internationella Kvinnodagen är i dag och det uppmärksammas i P4 Örebro. Under morgonen fick vi träffa Anna Vesper som är yrkesfiskare i Hjälmaren. Anna nominerades som kvinnlig hjälte av sin pappa Björn, som hon jobbar med.

  När vi träffade Anna på morgonen så undrade hon lite varför vi skulle prata med just henne, hon gjorde ju bara det hon tycker är roligast. Men det faktum att hon är yrkesfiskare, säljare och fyrabarnsmor gör henne till en sann hjälte.