Små experter

Dinosaurier, pyssel eller en älskad artist. Varje fredag vid kvart över sju berättar en av våra små experter om sina specialintressen i P4 Morgon.

Är du mellan 6 och 12 år och har massor av kunskaper som du vill dela med dig av? Hör av dig till Små experter.

 • Hanna Brattström är nio år gammal och går på Fridhemskolan. Hon har något gemensamt med kungen, faktiskt - båda är nämligen scouter. I ett och ett halvt år har Hannna varit med i scouterna, och har redan hunnit med att ta märken, sova ute och lärt sig massa nya spännande saker.

 • Den här veckan är det sexåriga Noah Dicksen som är expert, och hans ämne är tv-spelet Skylanders. Ett spel som han började intressera sig av när storebrodern fick i present. Sedan fastnade han för spelet där man använder fysiska figurer, som genom en platta kopplad till tvn, tar sig in i spelets magiska värld.

 • Ebba Brattström är tio år gammal och har sedan ett antal år tillbaka dansat discodans i olika klubbar i Örebro. Hon älskar att röra sig till musiken, och det har blivit en tävling för henne där hon slutade sjua. Möt en riktig dansexpert!

 • Elsa Eremo är sex år och bor på landet, vilket hon älskar. Hon bor tillsammans med sin familj, och en bit därifrån bor även mormor och morfar. Elsa tycker att det bara finns fördelar med att bo på landet, man kan ju både rida och odla sina egna grönsaker.

 • Åttaåriga Tyra Kusing började med friidrott efter att ha tävlat mot sin pappa i löpning. När hon sen började blev hon fast "hon känner sig fri". Målet är glasklart: OS-guld och att bli lika snabb som Usain Bolt. Ett klart och tydlgit mål för veckans expert i P4 Morgon.

 • Inez Schultz är nio år och går på Tegnerskolan i Örebro. Det här är en tjej som älskar att läsa, hon äger många och vill i framtiden skapa sig ett eget bibliotek. Inez läser så ofta hon får tillfälle och det finns något läsbart i närheten.

 • Noa Haglund, nio år, gick på sin första match i amerikansk fotboll för två år sedan, och efter det var han fast. Nu spelar han själv i Örebro Black Knights U13-lag och följer inte bara klubbens a-lag, utan också ligan i USA. Och så kan han självklart det mesta om amerikansk fotboll.

 • Djur är det bästa som Linnéa Norberg från Björkhagaskolan i Örebro vet. Hon är bara nio år, men har redan alla möjliga sorters djur. Och om bara pappa kan tänka sig att gå med på det, så skulle Linnéa väldigt gärna vilja ha en gullig minigris.

 • Veckans expert i P4 Morgon är 10-åriga Esther Jakobsson från Hampetorps skola. Hon har hittat sitt stora intersse i att läsa, och det är spännande böcker som är favoriten. Men hon har faktiskt hunnit med att läsa bibeln - på över 1000 sidor!

 • På Norrgårdens skola i Kumla går tioårige Oscar Lundmark. Det är en kille som helst tillbringar tiden framför datorn och favoritspelet Minecraft än att göra läxorna - om han själv fick välja. Anledningen är enkel, det är ett helt fantastiskt spel utan begränsningar.

 • World of Warcraft, är ett datorspel. Det var det enda P4 Morgons Alexander kunde inför sitt möte med 7-årige Simon Alviksson från Björkhagaskolan. Men desto mer kan Simon. Han har spelat spelet i ett halvår, men är redan en expert - och därför veckans expert i P4 Morgons Små experter.

 • Han lyssnar gärna på Bruno Mars och det enda rockbandet som faller honom i smaken är Kiss. Alexander Shahin är sju år och går på Björkhagaskolan i Örebro och älskar musik. Han ser sig gärna som Sveriges svar på Justin Bieber i framtiden - fast ännu bättre.

 • Som alltid på fredagar har P4 Morgon träffat en expert. Den här veckan gjorde vi plats för Hugo Dicksen, 10 år från Björkhagaskolan, som känner igen de allra flesta flaggorna i världen. Och han har också sitt alldeles speciella sätt att memorera dem.

 • Veckans expert kallar sig själv för en riktig fotbollsnörd. Nioåriga Simon Graff gick på en fotbollsmatch när han var liten, sedan var han fast. Nu gör han egna tabeller över matcher, håller stenkoll på Champions League och självklart kan han allt om sitt favoritlag, Liverpool.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista