• Liam Neeson upprepar rollen som tuffing med utsatt familj. I en rörig och ologisk thriller på ett pendeltåg. (Premiär 12 januari).
  Betyg: 2

 • Scarlett Johansson spelar politikern på möhippa i Miami med sina collegepolare, där de råkar döda en manlig strippa. Komedi. (Premiär 16 juni)
  Betyg: 3

 • Regissören Margherita är mitt uppe i en energikrävande filminspelning när hennes mor hamnar på sjukhus, döende. Vi följer växelvis konflikterna med skådespelarna och tankarna på och mötena med mamman och familjen. Här finns en nypa humor, men också ett eftertänksamt allvar. Stark trea i betyg. (Premiär 25 december).
  Betyg: 3   

 • Pierre och Manon är gifta och jobbar ihop med hans dokumentärfilmer. Så en dag träffar han en annan kvinna, han kan inte hjälpa det han är man, försvarar han sig. Manon träffar en annan man och det hela blir ett svartvitt stillsamt otrohetsdrama, vackert ibland men utan tillräckligt med märg. Svag trea i betyg. (Premiär 13 november).
  Betyg: 3

 • Helena Bergströms nya påminner om Kay Pollaks senaste. Och man kan säga att den slutar där Pollaks börjar... Men den underbara jävla julen är mjukare och hoppfullare, trots alla vevande känsloutbrott. Robert Gustafsson gör en jultomte och Maria Lundqvist hans fru. (Premiär 13 november).
  Betyg: 2 

 • Angelina Jolie har regisserat sig själv och maken Brad Pitt i ett relationsdrama vid havet. De är uttråkade, bär på en kris, en stumnad men kan inte prata om det. Istället får ett grannpar på hotellet bli dom som står för känslorna. Lamt. (Premiär 13 november).
  Betyg: 2

 • Det finns ingen kasbah i Afganistan, säger Richies (Bill Murray) dotter i filmen när han ska dra dit med en rocktjej för att spela på militärbaser där. Det finns ingen rock i filmen heller, kan jag tillägga. Richie är manager på dekis och i Afganistan möter han en talang, en ung tjej som inte får sjunga. Berättelsen känns helt utan trovärdighet, och svänger inte alls. (Premiär 6 november).
  Betyg: 1 

 • Bradley Cooper spelar stjärnkocken som brände allt, men nu är tillbaka för att få sina tre stjärnor. Det är som arga kocken (fast snyggare) möter de där kokböckerna för finbordet. Det är mycket mat på bild, men också ett okej drama. Tillrättalagd underhållningsspänning för stunden. (Premiär 6 november).
  Betyg: 3  

 • Diane Keaton och Morgan Freeman spelar paret som ska lämna sin mysiga Brooklyn-lägenhet efter 40 år. Och det här är feelgood så när de hejat på alla trevliga grannar under morgonpromenaden vet man hur det går. Sen dyker den otrevliga mäklaren upp... (Premiär 30 oktober).
  Betyg: 2

 • Spectre börjar med en lång jakt under dödens karneval i Mexico City, och vi tas med till många mäktiga miljöer. Det blir häftiga biljakter, fantasifulla fighter och bra skådespel. Men det är också lite för långt och med en serietidningsenkel handling. Som helhet, en svag fyra i betyg. (Premiär 30 oktober).
  Betyg: 4

 • En långsam berättelse om Papusza som lär sig läsa och skriva som liten, trots omgivningens motstånd. Hon gifts bort tidigt, men drömmer om annat och upptäcks en dag av en polsk poet. Men när hennes dikter publiceras förskjuts hon av det romska samhället. Svartvit polsk poetisk historielektion. (Premiär 23 oktober).
  Betyg: 4

 • Den unga familjen, där pappa är människa och mamma vampyr, ska nu flytta från monsterhotellet. Men det vill inte svärfar som också är vampyr. Högljudd dubbning, mesiga tecknade monster och en rörig historia gör det här till ett bottennapp bland barnfilmer, i alla fall för en något sånär vuxen biopublik. (Premiär 23 oktober).
  Betyg: 1

 • Victoria är filmad i en enda lång tagning, två timmar och tjugo minuter. Det är tidig morgon och Victoria, Madridtjej i Berlin, är på väg hem från en utekväll. Hon träffar ett killgäng och en spänning lägger sig i luften. Det här kommer inte att gå bra... Pulserande, nära och otroligt häftigt filmat. (Premiär 23 oktober).
  Betyg: 5 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista