Svensktoppen Nästa kan ge en biljett till Melodifestivalen

Publicerat lördag 25 februari 2012 kl 21:45
Melodifestivalens scen. Foto: Jessica Gow/Scanpix.
Foto: Jessica Gow/Scanpix.

Nu har alla som skickar in bidrag till sommarens stora musiktävling Svensktoppen Nästa också chans att vara med i Melodifestivalen. I årets tävling är förstapriset förutom en kvalplats till Svensktoppen Nästa också en plats i Melodifestivalen nästa år.

– Det här är enormt stort för Svensktoppen nästa som tävling, det innebär att tävlingen tar ytterligare ett steg på att bli en maktfaktor att räkna med i Nöjessverige, säger Lennart Palm som är projektledare för Svensktoppen Nästa i Kalmar län.

Vad tror du om intresset?

– Jag räknar med att intresset ökar enormt. Vi har haft ett starkt intresse för Svensktoppen Nästa i flera år här i Kalmar län men en sådan här morot, att få en plats i Melodifestivalen om man vinner, måste betyda en hel del.

Förra året var det Manuel Fervenza från Veberöd som vann Svensktoppen Nästa med låten "The Lucky One". En låt som gick in på Svensktoppen och låg där i sex veckor.

Har gått till riksfinal

Nu blir alltså förstapriset i tävlingen än mer attraktivt. Lennart Palm är säker på att det finns artister här i Kalmar län som skulle platsa på Melodifestivalens scen.

– Det är klart att vi har, vi har gått till riksfinal vid ett par tillfällen och haft finalister som hållit en klass som duger gått och väl till att vara med i Melodifestivalen. Nu gäller det bara att de skriver bra låter.

Redan på måndag den 27 februari går det bra att skicka in sina bidrag till Svensktoppen Nästa. Sista dag för anmälan är den första april.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
  Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Läs mer på sverigesradio/support

  Sveriges Radios Webbspelare

  Du kan starta och stoppa webbspelaren med alt + 8

  Ljudkvalitet:
  --:--
  --:--