1 av 12
Gruppen Eko vann länsfinalen av Svensktoppen Nästa i Västerbotten. Sångaren Anna Lidman framför vinnarlåten Yellow. Foto: Jenny Rehnman.
2 av 12
Hannes Lundberg i Eko. Foto: Jenny Rehnman.
3 av 12
Anna Lidman och David Lännerholm i Eko. Foto: Jenny Rehnman.
4 av 12
David Lännerholm hoppade in i Eko i länsfinalen. Foto: Jenny Rehnman
5 av 12
Eko Anna Lidman. Foto: Jenny Rehnman
6 av 12
Eko Anna Lidman. Foto: Jenny Rehnman.
7 av 12
Eko Anna Lidman. Foto: Jenny Rehnman
8 av 12
Eko Anna Lidman. Foto: Jenny Rehnman
9 av 12
Eko Anna Lidman. Foto: Jenny Rehnman
10 av 12
Eko Anna Lidman. Foto: Jenny Rehnman
11 av 12
Vinnarna i länsfinalen av Svensktoppen Nästa är gruppen Eko. Här med programledarna Carolina Miskovsky och Gerhard Stenlund. Foto: Jenny Rehnman
12 av 12
Anna Lidman i Eko. Foto: Jenny Rehnman
Svensktoppen nästa 2013

Bandet Eko vann länsfinalen i Västerbotten med låten Yellow

3:42 min

Gruppen Eko röstades fram som Västerbottens segrare i Svensktoppen Nästa på lördagkvällen. Sångaren Anna Lidman tog ledigt från musikal i Tyskland för att vara med. Det var en ljum kväll och många kom för att höra de tre olika länsfinalisterna. Bandet Ja och Nadja Bäckström är nu ute ur tävlingen.   
  
  

Vinnargruppen Eko består av sångaren Anna Lidman, Hannes Lundberg och Michel Ottosson. I länsfinalen spelade dock David Lännerholm för Michel. Nu håller vi tummarna, för i augusti kommer en ny jury att välja ut 8 av de 25 länsvinnarna till en riksfinal i Göteborg.

Lyssnarnas röster och juryn röstade tillsammans fram länets vinnare i Svensktoppen Nästa på Rådhustorget i Umeå i samband med Kulturnatta på lördagkvällen. Programledarna Carolina Miskovsky och Gerhard Stenlund var imponerade över artisternas liveframträdanden och Carolina tror Eko kommer att gå till riksfinal.


 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista