MalinMarie

2:58 min

1976 en novemberdag föddes jag, Malin Marie Claesson, i Borås. Sedan flyttade min familj till Rånnaväg där jag växte upp. Livet på landet har präglat mig mycket - lugnet, tystnaden och skogarna har gett utrymme till drömmar! En saknad att uttrycka sig på fler sätt, som var starten på mitt musicerande

Jag är en fotbollstjej som bodde granne med Vickan Svensson och som sen valde att börja tävla i dans, för att sedan hålla på med musik på heltid!

Det var inte alltid ett självklart val i min lilla by!

Jag släppte mitt debutalbum 2006 "...istället gick jag med dig" producerat av Simon Ljungman.

Något bolag liknade första plattan vid en ”kvinnlig Neil Young”, andra har satt min musik mellan "Dylan och Lundell" och musiktidningen Groove jämförde mig med en "ung och uppkäftig Eva Dahlgren".

Spelningar i urval:

  • Bert Karlssons Allsånger i Väst med artister som Jessica Andersson och
  • Sofia Karlsson mfl.
  • Filmfestivalen, VIP bar, med bla Laleh.
  • Minneskonsert tillsammans med bla Claes Jansson, för jazzmusikern Bengt Bengtsson på Åhaga i Borås i samband med att jag mottog kulturpris från BT.
  • Pridefestivalen, supportande spelningar för Ebbot & Melody Club!

Hösten 2010 tillbringade jag med min dator hemma istället för massa spelningar & glitter...och det blev många låtar som jag har spelat in och ska nu börja med en urvalsprocess!:)

Första plattan recenserades av många att hamna i facket "gubbrock" och sedan skrev GP några år efter att " Marit Bergman blir utklassad på sin egna hemmaplan.." Sveriges vackraste indieprinsessa blir jag jämförd med..Tack!

Från rock till pop...
14 februari 2011 kom EP:n BABY, som har spelats in i Pancetta Studio, Sthlm med Jens Back ( bla Hovet) & Simon Ljungman i Sjömanskyrkans Studio, Gbg återigen! Har varit med och producerat lite mera denna gången. Vi firade med en release spelning på Lilla Hotellbaren 14 feb och TV 4 Nyhetsmorgon , sen var det turné under våren som avslutades med en spelning på Jazzhuset.

Jag varvar spelningar med skrivperioder och för ett tag sedan inledde jag ett nytt samarbete med Amir Aly (bla producerat Alexander Rybak & Jill Johnson)..

Tillsammans  skrev vi låten som jag skickar in till Svensktoppen Nästa 2012!

Låten ”På Gatorna från förr” handlar om massa minnen från hemtrakten i Sjuhäradsbygden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista