• I helgen hade Socialdemokraterna förtroenderåd och i i söndags fick Håkan Juholt återigen höra att en massa socialdemokrater INTE har förtroende för honom.

  I helgen har det även gått att läsa uppgifter om att Han visste visst att hans vän Lettström har haft kontakt med kriminella. Det fick (MP) att säga:

  Grunden för att monarkin ska vara kvar bygger på att det finns ett förtroende hos folket. Det här kan bidra till att det förtroendet urholkas.

  Jag har , och undrar fortfarande vad som menas med förtroende. Tror ni inte att Kungen klarar av att sköta sitt jobb? Det tror jag. Han har nämligen . Att säga "jag har inte förtroende för dig" är bara att framtidsbestraffa någon, det man egentligen vill säga är "jag tycker du har skött ditt jobb dåligt."

  /Emmy

 • Kära lyssnare,

  Sveriges Radio är det medieföretag som svenska allmänheten har högst . Men varför? Hur kommer det sig att ni har så högt förtroende för oss? Varför får vi tårta av cheferna(för andra gången på en vecka(första gången var en journalistpristårta))?

  Så skriv en kommentar och förklara för oss varför har ni sådant förtroende för Sveriges Radio!

  /Gunnar

 • Efter att har läst nyheten om att de som på omvärlden än de som inte tittar på tv alls blev jag lite orolig. Hur står det till mer er som lyssnar på Brunchrapporten. Gör jag mitt jobb? Har ni koll på vad som händer?

  Så jag gjorde ett test i dagens program och ställde två frågor om nyheter till er

  Jag var supernervös. Tänk om ni inte kan nåt...

  Ska försöka räkna lite på resultatet. Men jag är ändå överlag nöjd med er insats.

  UPPDATERAT: (Nu har jag och Gunnar räknat.)
  Antal sms: 349 st
  Antal rätt svar "Kadaffi": 323 st
  Antal rätt svar "Ja, Sverige deltog": 281 st

  Ca 93 procent av Brunchrapportens lyssnare (som deltog i smsundersökningen) vet att den störtade diktatorn heter Kaddafi, och ca 81 procent vet att Sverige deltog i omvärldens insats i Libyen.

  /Emmy

 • Igår röstade KU FÖR en mer transparent redovisning av hovets pengar. Betyder det att det är slut med:  ?

 • Juholt vill ge Nobelpris i "handelsstrategi" till Gekås vd Boris Lennerhov för hans innovativa idé att placera en sportbar mitt i avdelningen för kvinnokläder.

  Samtidigt som kvinnorna fortsätter att shoppa har de männen runt hörnet om de vill ha smakråd

  säger Lennerhov.

  Det här tycker Socialdemokraternas partiledare är så genialiskt att det borde. Eller borde priset egentligen vara ett Nobelpris i sexism, fördomsfullhet, heteronormativitet och en oerhört stereotyp syn på könsroller? Svar: Ja!

  Andra som nominerats till priset:

  1. Silvio Berlusconi - Italiens förre premiärminister.
  För att i 17 år arbetat stenhårt med att sälja in sig själv som en förtroendegivande politiker genom visa att män ska få vara män, matcho, hårda, och med ett ständigt inflöde av nya unga kvinnor.

  2. Dominique Strauss-Kahn - före detta IMF-chef.
  för att agerat för att stärka sina medlemsländers ekonomiska stabilitet genom att sextrakassera kollegor, hotellstäderskor och gett sexismen ett ansiktet utåt.

  3. Diverse av Sveriges barnkläderskedjor
  för att de dagligen arbetar för att befästa bilden av att tjejer gillar rosa, och att killar behöver lite större och slitstarkare kläder. Könsroller är till för att stanna!

  , den 11 december.

  /Emmy

 • Tänk om jag var ett kärnkraftverk:

  ... då hade staten gått in och mig och kommit fram till att jag klarar nästan allt, utom eventuellt en jordbävning.

  ... och då hade jag haft ett haverifilter som filtrerar bort radioaktiva ämnena som annars kan spridas vid ett allvarligt haveri.

  Läs förresten om stress, prestationskrav och att vara människa + programledare.


  /Emmy

 • Emmy Rasper och statsvetaren Liza Pettersson är åter i studion och pratar om varför Annie Lööf glömmer bort att det är hon som är näringsminister, och vad det är Gustav Fridolin egentligen försöker kritisera.

  Fridolins politik =

 • I dag har Emmy med sig statsvetaren Liza Pettersson som sidekickdebuterar här i Brunchrapporten. Första ämnet till rakning är Lundin Oil:

 • Folkpartiet säger att de ska sluta bevaka twitter. Vad innebär det? Är det framtiden? Det här är ändå partiet som i helgen sa att det är de som formar framtiden.

  /Emmy Rasper

  UPPDATERAT: . De ska fortsätta "bevaka" twitter. Tur! Jag kände mig så obevakad där ett tag.

 • Håkan Juholt är ute på turné i ett försök att återskapa förtroende. Igår var han och hälsade på tre socialdemokratiska föreningsmöten, och då visade sig att han är ute på en floskelturné när han kläckte ur sig: "Jag tror att det kinesiska tecknet för kris är samma för möjlighet."

  Min reaktion:

  Förslag på andra floskler som Håkan kan använda:
  Fånga dagen.
  Allt som inte dödar, härdar.
  Resan är målet.
  Det är tanken som räknas.
  Kärleken övervinner allt.
  Du är din egen lyckas smed.
  Jag älskar dig.

  /Emmy Rasper

  Ps. Tack twitter för floskelförslag!

 • Kidsen är inte så nice. I alla fall inte enligt  som pratade om barns maktlekar. "Böghögen", "Blodkrona" och "Suddgummibögen" är exempel på vad några av lekarna kallades. Men hur hänger det här ihop med Tranströmmer? Det pratar Emmy om i dag.

 • Hur trött är Göran Hägglund? Och hur nice är det att grotta ner sig i hur trött en person eventuellt är. Denna avgörande fråga tog Emmy ett strupgrepp på i dagens sändning.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista